İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Sağlık Bakanlığı HPV aşısı konusunda öğrenciler ve ailelere bilgi verdi

Sağlık Bakanlığı HPV aşısı konusunda öğrenciler ve ailelere bilgi verdi

<span style="display: inline !important; float: none; background-color: #ffffff; color: #000000; font-family: Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-decoration: none; text-indent: 0px; text-transform: none; -webkit-text-stroke-width: 0px; white-space: normal; word-spacing: 0px;">Sağlık Bakanlığı </span>Koruyucu Sağlık Hizmetleri Birimi, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Girne Inner Wheel Kulübü işbirliğiyle, çocuk aşısı programında yer alan HPV aşısı konusunda öğrenciler ve ailelere bilgi verildi.

Yayın Tarihi: 11/01/19 18:23
okuma süresi: 1 dak.
Sağlık Bakanlığı HPV aşısı konusunda öğrenciler ve ailelere bilgi verdi
A- A A+

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Koruyucu Sağlık Hizmetleri ekiplerinin de yer aldığı bilgilendirme toplantısı Girne Anafartalar Lisesi'nde yer aldı.

Jinekolog operatör Doktor Şerife Göksu, katılımcılara, HPV aşısının, kadınlarda rahim ağzı kanseri, vajinal ve vulvar kanserler, kadınlarda ve erkeklerde anal kanser, boğaz kanseri gibi hastalıkları nasıl önlediğini ve önemini anlattı.

Doktor Göksu HPV'nin nasıl bulaştığına açıklık getirirken, söz konusu enfeksiyonun genellikle cinsel yoldan bulaştığına dikkat çekti.

Seminerde, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Savaşay Uludağ ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Koruyucu Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Sevgül Maydonozcu Kara da hazır bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.