İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Doğacak çocuğun soyadı yasaya takılıyor

Doğacak çocuğun soyadı yasaya takılıyor

2010 yılından beri evli olan Mehmet Özbengü'nün eşi Aliye Şahlan kocasının soyadını alamıyor… İçişleri Bakanlığı ise yapacak bir şey olmadığını, yasa değişikliğinin gerektiğini söylüyor.

Yayın Tarihi: 12/01/19 09:29
okuma süresi: 2 dak.
Doğacak çocuğun soyadı yasaya takılıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Özbengü çiftinin 5 hafta sonra doğacak çocukları ise çift soyad taşıyacak…

İşin garibi ise 2015 yılında değiştirilen yasanın mimarı Doğuş Derya'ya ulaştıklarını anlatan karı koca, Derya'nın bu konuda içişleri Bakanlığı'nı suçladığını, meselenin iki dudak arasında olduğunu ifade ettiğini, yanlış yorumlamalar olduğunu belirttiğini söylüyor.

İçişleri Bakanı ile görüşen çifte ise kendilerine bir şey yapılamayacağını, yasa değişikliği gerektiğisöyleniyor ve konuyla ilgili bir çalışmanınolduğu ifade ediliyor.

Bu yönde pek çok mağduriyetin olduğu iddia edilirken Kıbrıs Postası'na konuşan Özbengü ailesi çare arıyor.2015'te değiştirilen Aile Evlenme ve Boşanma Yasası'nda yapılan değişikliklerle birlikte esas yasada yer alan birtakım düzenlemeler tamamen kaldırıldı. Özellikle boşanan kişilerin soyadlarına ilişkin düzenleme tamamen kaldırılırken yerine herhangi bir düzenleme yapılmayarak yasal boşluk oluşmasına sebep oldu.

Konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanı Baybars, özellikle boşanan kişilerin soyadlarına ilişkin düzenleme tamamen kaldırılırken yerine herhangi bir düzenleme yapılmayarak yasal boşluk oluşmasına sebep olunduğunu ifade ederken Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Nüfus Kayıt Dairesi'nde boşanmış olan kadınlara çıkarılan sorunun tamamen suni ve gereksiz bir sorun olduğunun altını çizerek, yasada boşluk olmadığını belirtmişti.

Tüm görüşlere rağmen soyada ilişkin bu yönde bazı taleplerin karşılandığı bazılarının ise mağduriyetlerinin sürdürdüğü gelen bilgiler arasında.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.