ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Türkiye'den ithal edilen yarım kilo uyuşturucu Satıağalar'a getirildi

Türkiye’den ithal edilen yarım kilo uyuşturucu Satıağalar’a getirildi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin önceki akşam Girne'de düzenlediği operasyonda yarım kilo Eroin ile birlikte, Kokain, Hint Keneviri ve 2 adet canlı mermi de ele geçirildi. Polis tarafından tutuklanan Celal Elal, Ömer Satıağalar ve Serdar Özkan mahkemeye çıkarılarak haklarında 3'er gün tutukluluk süresi temin edildi.

Yayın Tarihi: 12/01/19 09:38
okuma süresi: 4 dak.
Türkiye’den ithal edilen yarım kilo uyuşturucu Satıağalar’a getirildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin önceki akşam düzenlediği operasyonda Girne Turizm Limanı'ndan ülkeye giriş yapan TIR şoförü Celal Elal'ın tasarrufunda yarım kilo Eroin türü uyuşturucu madde tespit edildi.

Polis ekipleri yürüttüğü soruşturma kapsamında Eroin'in Ömer Satıağalar'a getirildiğini tespit ederek, Satıağalar ile birlikte daha önce polis teşkilatından ihraç edilen Serdar Özkan'ı Hamitköy'de tespit ederek tutukladı.

Tüm zanlılar dün Girne Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Polis mahkemede yürütülen ileri soruşturmada zanlı Ömer Satıağalar'ın üzerinde yapılan aramada 100 miligram Kokain ve yarım gram daha Eroin bulunduğunu açıkladı. Zanlı Satıağalar'ın evinde yapılan aramada ise 100 miligram Kokain ile yarım gram Hint Keneviri'de tespit edilirken, zanlı Satıağalar ile birlikte tespit edilip tutuklanan Serdar Özkan'ın evinde ise polis 2 adet canlı mermi bularak emare aldı.

Polis ekiplerinin bir bütün olarak yürüttüğü soruşturmada mahkeme, zanlıların 3'er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

POLİS SUÇLA BAĞLANTILI OLAN 1 KİŞİYİ DAHA ARIYOR

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli polis Ahmet Bayram İddia Makamı tanığı olarak mahkemede şahadet sundu. Bayram zanlı Celal Elal, Ömer Satıağalar ve Serdar Özkan'ın 10 Ocak 2019 tarihinde Girne, Lefkoşa ve Mağusa bölgesinde Eroin ithal ve tasarruf, Kokain tasarruf, Hint Keneviri tasarruf ve patlayıcı madde tasarrufu suçlamasından methaldar olduklarını açıkladı.

10 Ocak 2019 tarihinde saat 8:45'de Girne Turizm Limanı'ndan giriş yapan zanlı Celal Elal'ın üzerinde yapılan aramada montunun iç cebinde yarım kilo Eroin'in bulunarak zanlının suçüstü yakalandığını belirten Bayram, zanlı Elal'ın verdiği gönüllü ifadesinde söz konusu uyuşturucu maddeyi 9 Ocak 2019 tarihinde Türkiye'de bir erkek ve bir kadının, KKTC'de kimlik olarak tespit edilen bir şahsın tanıştırması neticesinde zanlı Ömer Satıağalar'a teslim etmek üzere aldığını itiraf ettiğini açıkladı.

Yürütülen soruşturmada zanlı Ömer Satıağalar ile Serdar Özkan'ın saat 10:00 sıralarında Hamitköy'de tespit edildiğini belirten Bayram, Satıağalar'ın üzerinde yapılan aramada cebinde 100 miligram Kokain ile yarım gram Eroin'in bulunarak emare alındığını açıkladı.

Saat 12:45 ile 13:00 sıralarında zanlı Satıağalar'ın evinde, yatak odasında yapılan aramada 100 miligram Kokain ile yarım gram Hint Keneviri'nin daha bulunup emare alındığını açıklayan Bayram, zanlı Serdar Özkan'ın evinde yapılan aramada ise 2 adet 9 mm çapında canlı merminin bulunup emare alındığını açıkladı.

Zanlı Celal Elal'ın suçunu kabul ettiğini belirten Bayram, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişinin ise kimlik bazında tespit edilip arandığını açıkladı. Kayıp olduğuna inanılan emarelerin olduğunu ifade eden Bayram, soruşturmanın yeni başlandığına dikkat çekerek zanlıların 3'er gün tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.