ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Yargı'nın 3'er gün tutukluluk kararına Akacan çıldırdı

Yargı’nın 3’er gün tutukluluk kararına Akacan çıldırdı

Girne'de Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu'nun ciddi şekilde dövülmesi ve Asımoğlu'nun hastanelik edilmesi olayı ile ilgili tutuklu bulunan iş insanı Bulut Akacan ve korumaları Vasıf Kurbanov ile Orçun Özorçun'un tutukluluk süreleri uzatıldı. Akacan'ın hücreye gidip gitmeyeceğine doktorlar bugün karar verecek.

Yayın Tarihi: 12/01/19 09:42
okuma süresi: 6 dak.
Yargı’nın 3’er gün tutukluluk kararına Akacan çıldırdı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Girne'de Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu'nun ciddi şekilde dövülmesi ve Asımoğlu'nun hastanelik edilmesi olayı ile ilgili tutuklu bulunan iş insanı Bulut Akacan ve korumaları Vasıf Kurbanov ile Orçun Özorçun'un tutukluluk süreleri uzatıldı.

Akacan hem mahkeme girişinde hem de mahkeme çıkışında hükümetin yargı ve polise müdahale ettiğini ve hükümetin geçmiş yıllarda CTP'den milletvekili adayı olan Erhan Başay'ı koruduğunu iddia etti.

Akacan'ın avukatı Mustafa Asena ise olayın basın tarafından büyütüldüğünü ve işe siyasetin karıştığını iddia ederek basını da hukuk bilgisinden yoksun olmakla suçladı. Akacan'ın hakkında temin edilen 3 günlük tutukluluk süresince hücreye gidip gitmeyeceğine doktorlar bugün karar verecek.

KAMERALARA ÖFKELİ TAVIRLAR SERGİLEDİ

Bulut Akacan ve 2 korumasının hakkında "Ciddi darp" ve "Vahim Zarar" suçlamaları bulunuyor ancak polis yürüttüğü soruşturmada Akacan, Kurbanov ve Özorçun'un, Başay ve Asımoğlu'nun bulunduğu restorana planlı bir şekilde kasten gidip gitmediğini araştırıyor. Bu nedenle polis ekipleri kamera görüntüleri, tanık ifadeleri ve cep telefonu incelemelerini sürdürürken, tespit edilmesi halinde her 3 zanlı hakkında başka suçlamaların gelmesi muhtemel.

Akacan ve 2 koruması dün ek tutukluluk talebi ile yeniden Girne Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşına çıkarıldı. Akacan'ın mahkemeye ambulans ile getirildiği gözlemlenirken, Devlet Hastanesi'ne ait ambulans Akacan'ın duruşmasının tamamlanmasına değin 2 saati aşkın mahkeme avlusunda bekletildi. Çok sayıda polisin de görevlendirildiği mahkemede Akacan ve korumalarının mahkeme salonuna geçiş istikameti polis kordonu altına alındı.

Mahkemeye çıkarılmadan önce Bulut Akacan, kameralara öfkeli tavırlar sergiledi. Akacan, ambulanstan indirilip mahkemeye çıkarılmadan önce şu ifadeleri kullandı:

"Hükümet yargıya ve polise müdahale ediyor. Bu işi siyasete çevirdi. Şov yapıyor. Normal bir vatandaş olsa 1 günden fazla kalmaz. Bunu yapan hükümetin iki bakanı. CTP milletvekili adayı Erhan Başay'ı korumak için." Akacan hakkında tutukluluk süresi kararı verildikten sonra da ambulansa bindirilirken yine konuştu. Çıkışta "siyaset yargıya müdahale ediyor" şeklinde iddialarını yineleyen Akacan. "Artık bu ülkede güçler ayrılığı yoktur. Hükümet edenler genç insanları infaz ediyor. Hepimizi öldürecekler. Basit darptan ilk defa bir kişi böyle yargılanmıştır. Bu siyasi bir olaydır" şeklinde konuştu.

POLİS SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturması yürüten polis memuru Hüseyin Soyel mahkemede, zanlı Vasıf Kurbanov, Bulut Akacan ve Orçun Özorçun'un 7 Ocak 2019 tarihinde saat 14:00 sıralarında Girne'de Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu'nun yemek yediği restorana giderek Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu'nu darp ettiğini, Vasıf Kurbanov'un ise Asımoğlu'na defalarca yumruk vurarak dişlerinin kırılmasına, alt ve üst dudağının yırtılmasına, kafatasının çatlamasına neden olduğunu açıkladı.

Soyel Zeki Asımoğlu'nun doktorundan edindiği bilgide Asımoğlu'nun kulağındaki kristallerin oynadığını bu nedenle taburcu edilemeyip tedavisinin devam ettiğinin öğrenildiğini açıkladı. Zanlı Akacan'ın gönüllü ifade verdiğini belirten Soyel, iş yerindeki kamera görüntülerinde tespit edilen 10 kişiden 9'una ulaşıldığını ancak 1 tanığa ulaşılamadığını kaydetti. İş yerindeki farklı açılardan kayıt yapan görüntülerin tespit edildiğini ve tanık ifadeleri ile Akacan'ın ifadesinin teyidinin gerektiğini ifade eden Soyel, zanlıların 3'er gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

ASENA: BASININ ABARTMASI VE SİYASİLERİN TATMİNİ İÇİN TUTUKLULUK İSTENİYOR

Avukat Mustafa Asena, zanlı Akacan ve 2 koruması hakkında talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulundu. Bu aşamadan sonra tanık ifadelerinin davanın esasını değiştirmeyeceğini, vahim zararın zanlı Vasıf Kurbanov tarafından gerçekleştirildiği gerçeğinin ortada olduğunu kaydeden Asena, tutukluluk talebinin basının abartması ve siyasilerin tatmini için yapıldığını iddia etti.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ve Sağlık Bakanı Filiz Besim'e yazılı talepte bulunarak mahkemeye gelip yeminli şahadet altında müştekinin sağlık durumu ve yaşananlar ile ilgili bilgi vermelerinin istendiğini söyleyen Asena, Baybars ve Besin'in mahkemede hazır bulunmadığını söylese de İddia Makamaı adına davayı yürüten Savcı böyle bir usulün olmadığını kaydetti. Asena zanlıların serbest bırakılması halinde soruşturmaya müdahale etme olasılıkları bulunduğu hususu ile ilgili zanlıların ne yapabileceklerini sorgulayan Asena, polis Soyel'in " Baskı ve şiddet uygulayıp şikayeti geri çektirebilirler" cevabının ardından " bu zanlılar haydut mu?" şeklinde savunma gerçekleştirdi.

Tahkikat sonunda polisin gerçekleri ortaya çıkarmak zorunda olduğunu söyleyen Asena, gerçeklerin ortada olduğunu iddia etti ve "basın hukuktan yoksun, bunu algılamaz" diyerek yaşananların sorumlusu olarak basını hedef gösterdi. Asena vahim zarar suçunun zanlı Bulut Akacan ve Orçun Özorçun'u bağlamadığını iddia ederek zanlıların serbest bırakılmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.