LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Aziz Kaya: "Gemikonağı Göleti'ne 12 saatte yaklaşık '1 milyon' metreküp su girdi"

Aziz Kaya: “Gemikonağı Göleti’ne 12 saatte yaklaşık ‘1 milyon’ metreküp su girdi”

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Türkiye'den ulaştırılan suyun bir yılda 75 milyon metreküp olduğunu işaret ederek, Gemikonağı Göleti'ne 12 saatte yaklaşık 1 milyon metreküp su girdiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 16/01/19 15:12
okuma süresi: 2 dak.
Aziz Kaya: “Gemikonağı Göleti’ne 12 saatte yaklaşık ‘1 milyon’ metreküp su girdi”
A- A A+
Kıbrıs Postası

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, dün sabahtan itibaren Lefke bölgesindeki tüm derelerin denize ulaştığının altını çizdi.

En son olarak da bu sabah 06.00 civarında Gemikonağı Göletinin de dolarak denize ulaştığını söyleyen Kaya, Gemikonağı Göleti'ne 12 saatte yaklaşık 1 milyon metreküp su girdiğini açıkladı.

"ORTALAMA 2 MİLYON METREKÜP SU DENİZE DÖKÜLDÜ"

Türkiye'den ulaştırılan suyun bir yılda 75 milyon metreküp olduğunu işaret eden Başkan Aziz Kaya, "Lefke'de 7-8 dereden, son günlerde ortalama 2 milyon metreküp su denize döküldü. Bu ne kadar büyük bir akışın olduğunun da göstergesidir" dedi.

"SORUN YOK, MÜDAHALELER DEVAM EDİYOR"

Öte yandan, yerleşim yerlerinde herhangi bir sorun olmadığını ifade eden Kaya, "Şu an Gemikonağı'ndaki sanayi bölgesine, kötü sonuçlar ortaya çıkmaması için sabahtan itibaren sürekli müdahale ediyoruz" diye konuşarak sözlerini noktaladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.