KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Hasan Çakmak'ın kitapları British Library'ye kabul edildi

Hasan Çakmak'ın kitapları British Library'ye kabul edildi

Kültür otoriteleri tarafından dünyanın en önemli ve prestijli kütüphanesi olarak kabul edilen "British Library London" yazar Hasan Çakmak'ın kitaplarını koleksiyonuna dahil etti.

Yayın Tarihi: 20/01/19 16:23
okuma süresi: 2 dak.
Hasan Çakmak'ın kitapları British Library'ye kabul edildi
A- A A+
Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak'ın kaleme aldığı iki kitabı inceleme ve denetleme aşamalarını tamamlayarak koleksiyonuna dahil eden British Library, kitap arama motoruna kitapların kaydını yaptı.

British Library, Birleşik Krallık'ın ulusal kütüphanesi olmakla birlikte dünyanın en büyük 2 kütüphanesinden biridir.

Önemli bir araştırma merkezi olan kütüphane değişik ülkelere ve dillere ait basılı ya da dijital kitaplar, el yazmaları, dergiler, gazeteler, ses ve müzik kayıtları, videolar, patentler, veritabanları, haritalar, mühürler ve çizimler gibi yaklaşık 170 milyon ögeye ev sahipliği yapar. Kütüphane koleksiyonunda yaklaşık 14 milyon kitap ve MÖ 2000'lere kadar geçmişe uzanan birçok el yazması vardır.

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak'ın yazdığı 4 kitap 2018 yılında dünyanın ven büyük kütüphanesi kabul edilen American Kongre Kütüphanesi koleksiyonuna girmeyi başarmıştı. Yazarın kitapları Library London öncesinde; ABD/Washinton, Türkiye/Ankara, İsçivre/Cenevre, Küba/Havana, Fransa/Paris, Ermenistan/Erivan, Polonya/Varşova, Venezüela/Karakas, Belçika/Brüksel, İskoçya/Edinbourgh kütüphanelerinde değerlendirmeye alınarak edebiyat kolleksiyonlarına kabul edilmişti. Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak 2018 yılında; Türkiye'de 12 ilde, Türkiye dışında da Hollanda, Ermenistan, Polonya, İsviçre ve İngiltere'de Kıbrıs kültürünü anlattı ve kitaplarını imzaladı.

Hasan Çakmak 2019 yılının ocak ayında 18 Türk Cumhuriyeti'nin bir araya gelerek oluşturduğu AVRASYA Federasyonu tarafından "2018 yılının en başarılı yazarı" ödülüne layık görüldü.

Lha
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.