KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Ünlü gazeteci, "Kara Turist" belgeseli ile Maraş'a giremedi...

Ünlü gazeteci, "Kara Turist" belgeseli ile Maraş'a giremedi...

Ünlü gazeteci David Farrier 8 bölümlük belgesel nitelikli dizisi olan "Kara Turist" ile Kıbrıs adasına geldi. Farrier belgeselin bu bölümünü ise istediği gibi çekemedi...

Yayın Tarihi: 21/01/19 12:41
okuma süresi: 3 dak.
Ünlü gazeteci, "Kara Turist" belgeseli ile Maraş'a giremedi...
A- A A+
Kıbrıs Postası

Netflix'in belgesel nitelikli dizisi olan ve 2018'de 8 bölümden oluşan "Kara Turist" adını taşıyan yapımda gazeteci David Farrier, herkesin gidemeyeceği yerlere giderek herkesin yapamayacağı "kara" tatil anlayışını gözler önüne seriyor.

Avusturalyalı gazeteci David Farrier, Japonya'da son tsunami ile ağır radyasyona maruz kalmış bölgeye, Escobar'ın yaşadığı yerlere, Meksika'da şeytan çıkarma ayinine, Kazakistan'da nükleer bomba patlatıldığı için oluşan kraterin içine dolmuş sularda yüzmeye vs. giden ve orada yaşadıklarını filmleştiriyor.

Yaşadıklarını ve izlenimlerini de samimi bir şekilde ortaya koyan gazeteci, 5'inci bölümünde Avrupa kategorisi altında Kıbrıs'a geliyor.

Farrier, Kıbrıs'ta "Hayalet Şehir" olarak adlandırıldığını duyduğu Maraş bölgesine gelerek belgeselini çekmek istedi. Fakat gerek denizden gerekse karadan Maraş'a girmeye çalışan Farrier, her seferinde polis tarafından engellendi.

Daha önce Maraş'ta yaşayan Kıbrıslı Rum bir kadınla konuşan Farrier, konunun tam da beklediği gibi olmadığını, çıkan hikayenin ise konuyu farklı noktaya taşıdığını söyledi.

İşin siyasi ve yaşanmışlıklar boyutunu da belgeselinin içerisine ekleyen Farrier, gizli gizli çekimler yapmaya çalışsa da istediğini elde edemedi, Maraş'ta tek bir eve dahi giremedi.

Farrier, Kıbrıs'taki Maraş macerasını ise polis ile karşı karşıya, 3 saat karakolda ve çekimini dahi yapamadığı yer olarak tanımladı. Polisler ile girdiği tartışmalar, konu hakkındaki görüşler ve çeşitli yöntemler kullanarak Maraş'ı görüntüleme çabaları belgesel içerisinde yer alıyor.

Azılı katillerin, suikastlerin olduğu yerlere girerek, savaş canlandırmaları içerisinde savaşan bir asker olan, nükleer atıkların içinde yüzen gazeteci, Maraş'tan eli boş dönse de belgeselin bu kısmını da filmine ekleyerek 5. bölümün içerisinde yayınladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.