GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 3 dak.

Tatar'dan Özersay'ın Kıbrıs politikasına destek: "Bize göre doğruyu söylüyor..."

Tatar'dan Özersay'ın Kıbrıs politikasına destek: "Bize göre doğruyu söylüyor..."

Tatar'ın Mücahitler Derneği'ndeki açıklamaları #gözdenkaçmadı

Yayın Tarihi: 24/01/19 13:52
okuma süresi: 3 dak.
Tatar'dan Özersay'ın Kıbrıs politikasına destek: "Bize göre doğruyu söylüyor..."
A- A A+
UBP'den bir heyet Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği'ni ziyaret etti.

Genel Başkan Tatar, yaptığı konuşmada hükümetin Kıbrıs konusunda bir politikası olmadığını söyleyerek eleştiride bulundu.

Kızılyürek'in AP adaylığının da bir algı operasyonu olduğunu ifade eden Tatar, "Kıbrıslı Türklere fırsat veriliyor diye bir algı yaratılmaya çalışılıyor… Birtakım gizli görüşmeler yapılıyor ve Kızılyürek aday oluyor... Bu kabul edilemez... 1960 Anayasası'nda bile Kıbrıslı Türkler kendi temsilcilerini kendi seçer diyor. Bu tuzağa düşmeyiz... 2 sandalye Kıbrıslı Türklere aittir" dedi.

Tatar, "Sayın Akıncı halktan kopuk, halka rağmen artık Crans Montana gibi zirvelere gidip körü körüne tekrar aynı şeyleri yaşatamazsınız. Sıfır Asker sıfır garanti yoluna gidemezsiniz... Bu yol tehlikelidir. Milletin iradesine ters bir irade olacaktır. Yanlış yaparsanız, Türkiye bir daha buraya gelemeyebilir..." diye konuştu.

Akıncı ile 15 vekilli CTP ve TDP'nin Kıbrıs konusunda halkın iradesinden kopuk hareket ettiğini iddia eden Tatar, ulusal davada 21 vekilli UBP ile 9 vekilli HP'nin aynı paralel görüşte olduğunu, DP'nin ve YDP'nin de farklı düşünmediğini söyledi.

UBP'nin muhalefeti de en iyi şekilde yaptığını kaydeden Tatar, "ülkede ciddi bir sıkıntı var. Dışişleri Bakanımız, New York'a, Washington'a gidiyor. Konuşmalar da yapıyor. Bize göre doğruyu da yaptı. 'Artık federal temelde anlaşma doğru değildir' demiştir. 'Yeni fikirler üzerinde durmak lazım' dedi. Ama dedikten sonra hükümet ortakları tarafından topa tutuldu. Cumhurbaşkanı tarafından... Cumhurbaşkanı Dışişleri Bakanı böyle konuşmalar yapamazmış diyor. Çünkü hükümeti temsil edermiş, hükümetin de böyle bir görüşü yokmuş. Bunu kabul edemeyiz. Kıbrıs meselesi en önemli meseledir. Görüşün yoksa orada olamazsın" şeklinde konuştu.

Levent Kutay ile #gözdenkaçmadı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.