KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Özyiğit: "Kültür ve sanata katkı koymaya devam edeceğiz"

Özyiğit: “Kültür ve sanata katkı koymaya devam edeceğiz”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, sanata ve sanatçıya destek olmaya, sanatın özgürce gelişebileceği ortamları yaratmak adına çalışmaya kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Yayın Tarihi: 25/01/19 15:57
okuma süresi: 2 dak.
Özyiğit: “Kültür ve sanata katkı koymaya devam edeceğiz”
A- A A+

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kültür Dairesi'nin katkılarıyla düzenlenen Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği X. Dernek Üyeleri Sergisi'nin açılışı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit tarafından gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen sergide, 18 dernek üyesinin eserleri sanatseverlerle buluştu.

Dernek Başkanı Semral Öztan açılışta yaptığı konuşmada, 1999 yılında kurulan derneğin unutulmaya yüz tutmuş seramik sanatını geliştirmek, yaygınlaştırmak ve daha geniş kitlelere ulaştırılmak amacında olduğunu kaydetti. Bu anlamda yurt içinde ve yurt dışında birçok etkinlik düzenlediklerini anımsatan Öztan, serginin açılışına katkı koyan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit'e, Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları'na, dernek üyelerine ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

ÖZYİĞİT

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de açılışta yaptığı konuşmada, sanat severlerin arasında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bakanlık olarak sanata ve sanatçıya değer verdiklerini, bu bağlamda Kültür Dairesi aracılığı ile her türlü desteği vermeye azami gayret gösterdiklerini belirten Özyiğit, bu tür faaliyetlere katkı koymaya devam edeceklerini söyledi.

Kıbrıs Türk toplumunun üreterek var olacağına dikkat çeken Bakan Özyiğit, gençlerin, yenilikçi fikirler geliştirerek, üretmelerini sağlamak ve hayal güçlerini geliştirmek için bu tür etkinliklerin okullarda yaygınlaştırılması düşüncesinde olduklarını kaydetti. Bakan Özyiğit, serginin derneğe, sanatseverlere ve Kıbrıs Türk sanatına hayırlı olmasını dileyerek sözlerini sonlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.