SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'lü akademisyen çocuklarda görülen yüksek ateşli hastalıklar konusunda ebeveynlere tavsiyeler verdi

UKÜ'lü akademisyen çocuklarda görülen yüksek ateşli hastalıklar konusunda ebeveynlere tavsiyeler verdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşegül Orçun, kış aylarında çocuklarda sıkça görülen yüksek ateş durumunda ebeveynlerin yapması gerekenleri açıkladı.

Yayın Tarihi: 27/01/19 12:59
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ'lü akademisyen çocuklarda görülen yüksek ateşli hastalıklar konusunda ebeveynlere tavsiyeler verdi
A- A A+

UKÜ'den verilen bilgiye göre, Yrd. Doç. Dr. Orçun, ailelerin bulaşıcı hastalıklarla birlikte çocuklarda yaygın görülen yüksek ateşten endişelendiğini ifade ederek, kısa süreli ateşin nedenlerinin Solunum, mide-bağırsak ve idrar yolu enfeksiyonlarının olabileceğini aktardı.

Uzun süren ateşin bazı ciddi hastalıkların belirtisi de olacağını dile getiren Orçun, yüksek ateşte öncelikle ailenin paniğe kapılmadan ateşin derecesinin doğru ölçülmesi gerektiğini belirtti. Ebeveynlerin, 38.5 derece civarındaki hafif ateşli çocuğa ince ve bol giysiler giydirmesini öneren Orçun, çocuğun üzerinin örtülmemesi gerektiğine de dikkat çekti.

Yrd. Doç. Dr. Orçun, 38,5- 39 derecelerde hekimin önerdiği ateş düşürücü ilaçların kullanılabileceğini söyleyerek, aspirinin ateş düşürücü olarak kullanılmaması ve hekim önermedikçe antibiyotiğe başlanmaması konusunda ebeveynleri uyardı. Ailelerin ani ateş yükselmelerinde çocuğa ılık bir duş aldırması ya da ılık-ıslak bezlerle pansuman yapmasını tavsiye eden Orçun, bol sıvı tüketimi sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ateşin 40 dereceye ulaşarak, 72 saatten fazla sürmesi durumunda ailelerin hekime başvurmalarını öneren Orçun, göğüs, kulak, karın ve boğaz ağrısı, zor nefes alması, öksürük, hırıltı, ense sertliği, sürekli kusma, ishal, idrar renginde değişme gibi belirtilerin gözlemlenmesi gerektiğini kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Orçun, "İnleme, huzursuzluk, halsizlik, bilinç bulanıklığı, sayıklama, ciltte mor döküntüler, önceden havale geçirme, ağızda kuruluk, gözyaşının olmaması, göz küresinde ve bıngıldakta çöküklük gibi ciddi durumlarda da zaman kaybedilmeden doktara gidilmelidir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.