YENİBOĞAZİÇİ
okuma süresi: 2 dak.

Eczaneden yeşil reçete ile satılan ilaçları çalmakla suçlanıyor

Eczaneden yeşil reçete ile satılan ilaçları çalmakla suçlanıyor

Yeniboğaziçi'nde bir eczaneye girerek içeriğindeki uyuşturucu madde nedeni ile yeşil reçete ile satılan çok sayıda hap, damla ve şurup çaldığı gerekçesi ile tutuklanan Necat Karaşahin hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 29/01/19 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Eczaneden yeşil reçete ile satılan ilaçları çalmakla suçlanıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'ya bağlı Yeniboğaziçi köyünde faaliyet gösteren Ayşe Emiroğluları isimli eczaneye girerek içeriğinde uyuşturucu madde olması sebebi ile yeşil reçete ile satışa sunulan çok sayıda hap, damla ve şurubu sirkat etmekle suçlanan Necat Karaşahin dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

"Bina açma" ve "Sirkat" suçlamaları ile hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün teminat talebi ile yargıç karşısına çıkarılan zanlı Karaşahin, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı. Mahkeme, anlının yurt dışına çıkışını yasaklayarak, kimlik pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlı mahkemenin uygun gördüğü nakdi ve kefil kefaleti şartlarını yerine getirerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

39 KUTU HAP, DAMLA VE ŞURUP ÇALDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Şükrü Hafız mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Necat Karaşahin'in 19 Ocak 2019 tarihinde Ayşe Emiroğluları isimli eczaneye girdiğini açıkladı.

Hafız, zanlının söz konusu eczanede yeşil reçete ile satışı yapılan ve "zehirlidir" yazılı dolapta bulunan 4 kutu 0.5 mg ile 14 kutu 1 mg olan Xanax isimli hapı, 14 kutu 100 mg Contomalret isimli hapı, 4 kutu 1 mg ağırlığında Lorazepam isimli hapı, 3 kutu 1 mg tablet Diazem isimli hapı, 2 adet 10m ampülDiazem'i, 1 adet Comtramal damlayı ve 2 adet CodeinLinctus şurubu sirkat ettiğini açıkladı.

Polise yapılan şikayet üzerine yürütülen soruşturma ile zanlının 25 Ocak 2019 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını ve aynı gün mahkemeye çıkarıldığını belirten Hafız, başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek zanlının davalarında hazır bulunması amacı ile teminata bağlanmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.