KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Hüzünlü ve Gururlu Hikayesiyle Dome Otel" Belgeseli Basın-Sen`de gösterildi

“Hüzünlü ve Gururlu Hikayesiyle Dome Otel” Belgeseli Basın-Sen`de gösterildi

"Hüzünlü ve Gururlu Hikayesiyle Dome Otel" belgeseli Basın-Sen Lokalinde dün akşam gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 30/01/19 15:45
okuma süresi: 2 dak.
“Hüzünlü ve Gururlu Hikayesiyle Dome Otel” Belgeseli Basın-Sen`de gösterildi
A- A A+
Yönetmenliğini ve senaryosunu Simge Çerkezoğlu'nun, görüntü yönetmenliğini Mehmet Alasya'nın üstlendiği belgesel gösterimi 19:30`da başladı. Müzikleri Okan Ersan'a ait olan 45 dakikalık belgeselde, Dome Otel'in kuruluşundan bugüne ayrıntılı tarihi bilgiler yanında, otelin ilginç mimarisinden, farklı toplumları buluşturan insan hikayelerine kadar pek çok farklı konu izleyici ile paylaşıldı.

Gösterimde, yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Simge Çerkezoğlu ile KostasKatsellis`in torunu, KostasZambarloukos`ta hazır bulundu. Belgesel gösteriminin ardından soruları yanıtlayan Simge Çerkezoğlu Kıbrıs tarihi içerisinde Dome Otel`in önemli bir yeri olduğunu, bunu anlatmak adına bu belgeselin çekildiğini söyledi.

KostasZambarloukos ise; otelin korunmuş ve çalışıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oteli ziyareti sırasında çalışanların evi gibi otele sahip çıktıklarını gözlemlediğini bundan sonra da otelin kıymetini bilecek, bu insanlar tarafından çalıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından söz alan Basın Emekçileri Sendikası başkanı Ali Kişmir, Dome Otel`in tarihsel önemine değinerek günümüz koşullarında otelin başarılı bir şekilde ayakta durduğunu kaydetti.

Kişmir, gösterime katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.