KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Kağıttan Esintiler" Lefkoşa'da sergilenecek

“Kağıttan Esintiler” Lefkoşa’da sergilenecek

Akdeniz'in incisi Kıbrıs'ta sanata ve sanatçıya daima değer veren bir kurum olarak ön plana çıkan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), yerel sanat etkinliklerinin yanı sıra, uluslararası etkinliklere de paydaş olmayı sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 30/01/19 16:30
okuma süresi: 2 dak.
“Kağıttan Esintiler” Lefkoşa’da sergilenecek
A- A A+
Pek çok Avrupa ülkesini gezen ve bu yılyerel sanatçımız İnci Kansu'nun onursal başkanlığını yaptığı Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği ile International Association of Hand Papermakers and Paper Artists – Uluslararası Kağıt Sanatçıları Derneği'nin (IAPMA) katkılarıyla ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gelen "Inspired by Paper – Kağıttan Esintiler" başlıklı gezici serginin ikincisi, bu kez Lefkoşa'da yine DAÜ ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşacak.

AKM'DE SERGİLENECEK

30 Kasım – 28 Aralık 2018 tarihlerinde Gazimağusa'da sergilenen Kağıttan Esintiler Sergisi'nin ikincisi, 4 Şubat 2019 Pazartesi günü, saat 18:00'de, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek açılış töreni ile sergilenmeye başlayacak.

Söz konusu sergi, 15 Şubat 2019 tarihine kadar hafta içi mesai saatlerinde gezilebilecek.

2016 yılının Nisan ayında başlayan "Inspired by Paper – Kağıttan Esintiler" gezici sergisi, bugüne dek Avusturya, Bulgaristan, Finlandiya, Almanya, İsrail, Polonyave İsveç gibi ülkelerde sergilenmiş, büyük ilgi görmüştü. 1986 yılında Almanya'nın Düren kentinde kurulan IAPMA'nın başkanlığını 2015 yılından beri Nicole Donnelly sürdürüyor. Sergi Sorumluluğunu ise ünlü sanatçı Helene Tschacher yürütüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.