İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDP, KTÖS ve Elcil'i ihbar ediyor

YDP, KTÖS ve Elcil’i ihbar ediyor

Yeniden Doğuş Partisi 28 Ocak 2019 tarihinde KTÖS adına Genel Sekreter Şener Elcil'in tarafından yayınlanan bildiri ile ilgili yarın polise şikayet dilekçesi sunacak ve kamu davası açılmasını talep edecek.

Yayın Tarihi: 30/01/19 16:55
okuma süresi: 2 dak.
YDP, KTÖS ve Elcil’i ihbar ediyor
A- A A+
KTÖS adına Şener Elcil, yayınladığı bildiride Türkiye'nin Adanın %38'ini işgal ettiğini, Cenevre sözleşmesine aykırı olarak Adaya nüfus taşıdığını, Kıbrıslı Türklerin soyadını zorla değiştirdiğini, 1983 te ayrılıkçı bir devlet kurdurduğunu söyleyerek , Türkiye'nin Adanın kuzeyinde etnik temizlik yaptığını iddia etmişti.

YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz ise bu ifadelerin Fasıl 154'ün 48. Maddesi ile aynı yasanın 68. Maddesine aykırı olduğunu ve suç unusuru taşıdığını söylemişti.

Fasıl 154'un 48. Maddesi; "KKTC'de çeşitli toplum ve halk sınıfları arasında garaz ve düşmanlık yaratmak", "KKTC vatandaşları arasında huzursuzluk ve itaatsizlik yaratmak" konularını içerirken, 68. Madde; "Yabancı devlet yetkililerine hakaret" konularını içeriyor.

YDP, Genel Sekreter Turan Büyükyılmaz başkanlığında bir ekip ile birlikte yarın saat 10.30 'da Lefkoşa Adli Şubeye giderek şikayet dilekçesini verecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.