TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye'den Güney Kıbrıs'a tepki: "AB üyeliğini istismar ediyor"

Türkiye’den Güney Kıbrıs’a tepki: “AB üyeliğini istismar ediyor”

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı açıklamada, "Güney Kıbrıs AB üyeliğini istismar etmeyi sürdürüyor" ifadelerine yer verdi.

Yayın Tarihi: 31/01/19 12:14
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye’den Güney Kıbrıs’a tepki: “AB üyeliğini istismar ediyor”
A- A A+
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı açıklamada, "Kıbrıslı Türklerin Ada'nın doğal kaynakları üzerindeki meşru haklarından bahsedilmemesi bu çarpık zihniyetin devam ettiğini göstermektedir" ifadelerini kullanarak Fransa, İtalya, İspanya, Malta, Portekiz, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'a tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, Beşinci MED7 Zirvesi'nde kabul edilen ortak bildiri hakkında yayımladığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Fransa, İtalya, İspanya, Malta, Portekiz, Yunanistan ve GKRY'nin katılımıyla 29 Ocak 2019 tarihinde Güney Kıbrıs'ta düzenlenen AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (Med7) Beşinci Zirvesinde kabul edilen ortak bildiride yer alan ifadeler, bazı AB ülkelerinin "Birlik dayanışması" adı altında sergiledikleri hakkaniyet ve yapıcılıktan uzak tutumun yeni bir örneğini teşkil etmektedir.

Bildiride, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs'ta çözüm sürecine yönelik sözde çabalarının takdir edilmesi ve Doğu Akdeniz'deki tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerinin desteklenmesi Güney Kıbrıs'ın AB üyeliğini istismar etmeyi sürdürdüğünü gözler önüne sermektedir. Unutulmamalıdır ki, 2017 yılında Kıbrıs Konferansı'nın başarısızlıkla sonuçlanmasının temel sebebi Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz, kendisini Ada'nın tek sahibi, Kıbrıs Türk halkını ise azınlık olarak gören zihniyetidir. Bildiride Kıbrıslı Türklerin Ada'nın doğal kaynakları üzerindeki meşru haklarından bahsedilmemesi bu çarpık zihniyetin devam ettiğini göstermektedir. Türkiye, Kıbrıslı Türklerin meşru hak ve çıkarlarını savunmak amacıyla gerekli adımları atma yönündeki kararlılığını korumaktadır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.