ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Karnındaki ikiz bebeklerle kime kuryelik yaptığı araştırılıyor

Karnındaki ikiz bebeklerle kime kuryelik yaptığı araştırılıyor

Mağusa'da taksi ile Güney Kıbrıs'a geçerek 365 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi ülkeye ithal etmeye çalışırken Narkotik polisi tarafından tutuklanan Akile Tumbul 5 gün daha tutuklu kalacak.

Yayın Tarihi: 02/02/19 10:07
okuma süresi: 3 dak.
Karnındaki ikiz bebeklerle kime kuryelik yaptığı araştırılıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da taksi ile Akyar Kara Giriş Kapısı'ndangeçip Güney Kıbrıs'a giden ve 365 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucuyu ülkeye ithal etmek isterken Narkotik polisi tarafından yakalanan Akile Tumbul, 1 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Avukatı Akile Tumbul'un ikiz bebeklere hamile olduğunu açıklarken, polis tarafından yürütülen soruşturmada Akile Tumbul'un söz konusu 365 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi kimden temin ettiğinin ve kime kuryelik yaptığı araştırılıyor.

Mahkeme, zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalması ve doktor kontrolünden geçirilmesi yönünde emir verdi.

POLİS SORUŞTURMASINI DERİNLEŞTİRDİ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Nurettin Enginer, mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Akile Tumbul'un "Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf" suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

30 Ocak 2019 tarihinde alınan bir bilgide zanlı Akile Tumbul'un Güney'den KKTC'ye uyuşturucu madde getireceğinin öğrenildiğini anımsatan Enginer, Akile Tumbul'un taksi araç ile 23.11'de Akyar Kara Giriş Kapısı'ndan Güney Kıbrıs'a geçtiğinin tespit edildiğini aktardı. Akyar Kara Giriş Kapısı'nda pusu görevi yapıldığını söyleyen Enginer, saat 00.35'de söz konusu taksi aracın KKTC'ye giriş yaptığı sırada alıkonulduğunu, arka koltuktaki yolcunun Akile Tumbul olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Araçta yapılan aramada arkada Akile Tumbul'un oturduğu koltuğun yan kısmında pas pas üzerinde zanlı Akile Tumbul'a ait mont ile örtülü 3 ayaklı bir pufun tespit edildiğini belirten Enginer, puf içine zulalanmış şekilde poşet ve çoraplara sarılı 300 gram ve 65 gram halinde iki ayrı sentetik cannabinoid türü uyuşturucunun bulunarak emare alındığını açıkladı.

Zanlının tutuklanmasının ardından mahkemeye çıkarılarak hakkında 1 gün tutukluluk süresinin temin edildiğini belirten Enginer, bu süre içerisinde zanlının evinin arandığını, uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği eşyaların Parmak İzi İnceleme Şubesi'ne gönderildiğini ancak sonuçların ulaşmadığını aktardı. Enginer yürütülen soruşturmanın etki altında kalmaması amacı ile zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

ZANLI HAMİLE

Zanlı avukatı Hüseyin Eser talep dilen 5 günlük tutukluluk süresine itirazda bulunmazken, zanlı Akile Tumbul'un hamile olduğunu ve problemli bir hamilelik geçirdiği için doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Zanlının ikiz bebek beklediği öğrenilirken, polis mahkeme çıkışında zanlı Tumbul'un Mağusa Devlet Hastanesi'nde kontrolden geçirilmesini sağladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.