LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ "4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi Uluslararası Yemek Yarışması"na madalya kazandı

LAÜ "4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi Uluslararası Yemek Yarışması"na madalya kazandı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü öğrencileri, İzmir'de düzenlenen "4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi Uluslararası Yemek Yarışması"na katılarak 3 altın ve 3 gümüş madalya kazandılar.

Yayın Tarihi: 03/02/19 16:16
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ "4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi Uluslararası Yemek Yarışması"na madalya kazandı
A- A A+

Öğrenciler bireysel kategoride 3 altın madalyaya layık görüldü

LAÜ'den verilen bilgiye göre, yarışma ile ilgili bilgi veren Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Zihni Türksel, öğrencilerin bireysel olarak yarıştıkları kategoride; balık kategorisinde füme balık tabağı ile Hanife Karataş'ın, et kategorisinde kırmızı şarapla glaze edilmiş bonfile tabağıyla Mustafa Uzun'un, tavuk kategorisinde kestane ve ıspanakla tavuk dolma tabağı ile Nurettin Doğrar'ın yarışmaya katılarak, 3 altın madalya kazandıklarını belirtti.

Türksel, 'En İyi Üniversite' takım kategorisi yarışmasında ise Hanife Karataş, Mustafa Uzun ve Nurettin Doğrar'ın takım olarak yarıştığı yarışmada, girişte bıldırcın dolması, ana yemekte enginar göbeği yatağında kuzu pirzola tabağı ve tatlıda panna cotta sunumlarında 3 gümüş madalya ile üniversiteler arası ikincilik elde ettiklerini ifade etti.

Türksel: Aldığımız madalyalar gurur verici

Türksel, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği'nin ilk kez düzenlediği yarışmada bölüm olarak katılımlarının öğrencilerin motivasyonunu artırmak açısından ve LAÜ'yü tanıtmak açısından çok güzel bir temsiliyet olduğunu belirterek, üniversite adına alınan madalyaların bölüm olarak gurur verici olduğunu vurguladı.

Türksel son olarak, bugüne kadar yarışmalarda maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen'e teşekkürlerini iletti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.