SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Minci'nin takımı, Mısır'ın ünlü takımı Zamalek'i dağıttı. 4-2

Minci'nin takımı, Mısır'ın ünlü takımı Zamalek'i dağıttı. 4-2

Kıbrıslı Türk antrenör Hasan Oktay Minci'nin çalıştırdığı Kenya'nın Gor Mahia takımı, Afrika Konfederasyon kupası D grubu ilk maçında, Mısır'ın ünlü takımı Zamalek'i 4-2 mağlup etti.

Yayın Tarihi: 03/02/19 21:51
okuma süresi: 2 dak.
Minci'nin takımı, Mısır'ın ünlü takımı Zamalek'i dağıttı. 4-2
A- A A+

Girne Postası

Nairobi'de Moi International Sports Centre'de maça hızlı başlayan Zamalek daha 7.dakikada Ibrahim Hassan'la öne geçerken, Gor Mahia, Ruandalı gölcüsü Jacques Tuyisenge'nin 25 ve 38. dakikalarda attığı 2 golle devreyi öne geçti. Devrenin sonuna doğru Hassan'la bir kez daha beraberliği yakalayan Zamalek, ikinci yarıda Gor Mahia karşısında tutunamadı.

İkinci yarının başında Nicholas Kipkirui ile bir kez daha önce geçen Gor Mahia, yeni oyuncusu Dennis Oliech'in uzatma dakikalarında attığı golle 4-2'lik zafere ulaştı.

Aslen Girneli olan ve geçtiğimiz 12 Aralık'ta Gor Mahia'nın başına geçen Türk Ocağı'nın efsane oyuncularından Minci, böylece şampiyonaya galibiyetle başladı.

İki takım arasındaki son karşılaşma 1998 yılında oynanmış ve o maçı, Gor Mahia'nın 4.golünü atan Oliech'in abisi Steve Okumu kaydetmişti.
Gor Mahia bu sonuçla grupta liderliğe yükselirken, grubun diğer maçında Cezayir ekibi NA Hussein Dey, Angola ekibi Petro de Luanda'yı 1-0 mağlup etti.

Gor Mahia, gruptaki bir sonraki maçında 24 Şubat günü kendi evinde NA Hussein Dey ile karşılaşacak.

Öte yandan Gor Mahia, Kenya liginde 9 maçta 16 puanla 6. sırada bulunuyor. Lider Mathare United'ın 8 puan gerisinde bulunan Gor Mahia'nın 2 maçı ise eksik.

Mısır'ın Afrika Şampiyonlar Ligi'ndeki en başarılı takımlarından olan Zamalek, bu kupayı toplam 5 kez kazanarak, tarihin en başarılı 3.takımı durumunda bulunuyor. Yine bir Mısır ekibi olan Al-Ahly'in 8, Tanzanya ekibi TP Mazembe'nin de 5 kupası bulunuyor. Gor Mahia'nın ise bu turnuvada herhangi bir derecesi yok.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.