ÇATALKÖY
okuma süresi: 4 dak.

Çatalköy Belediye Başkanı Hulusioğlu: "Yol yüzünden işkence çekiyoruz"

Çatalköy Belediye Başkanı Hulusioğlu: “Yol yüzünden işkence çekiyoruz”

Çatalköy Belediye Başkanı Hulusioğlu, Girne-Çatalköy Yolu'nda aydınlatma ve banketlerin eksik olduğunu belirterek, yolda trafik güvenliğinden söz etmenin mümkün olmayacağını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 05/02/19 16:28
okuma süresi: 4 dak.
Çatalköy Belediye Başkanı Hulusioğlu: “Yol yüzünden işkence çekiyoruz”
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Yalnızca Acapulco Kavşağı'ndan Girne'ye kadar olan bölgede 8 yılda 6 ölümlü kazanın meydana geldiğini vurgulayan Hulusioğlu, trafik sorunun da dayanılmaz bir hal aldığını söyledi. Hulusioğlu, Girne'nin doğusuna yapılması planlanan, Çatalköy, Doğanköy, Ozanköy ve Bellapais bölgelerinde trafiği rahatlatması beklenen Doğu Çevre Yolu'nun hayata geçmesi için Ulaştırma Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Girne Postası'na özel açıklamalarda bulundu…

İŞKENCE YOLU

Girne – Çatalköy Yolu'nun yıllardan beri büyük sıkıntılar yarattığını söyleyen Hulusioğlu, 7 Km'lik yolu günün belli saatlerinde 40 dakikada gittiklerini, bu durumun işkenceye dönüştüğünü belirtti.

Girne'nin doğusuna yapılması planlanan Doğu Çevre Yolu ihalesinin yaklaşık 2 yıl önce yapıldığını bildiren Hulusioğlu, hükümetin özellikle istimlak ile ilgili yapması gereken işlemleri tamamlamadığına dikkat çekerek, "İşlemler tamamlanmadığı için müteahhitte yol teslimi yapamadılar. Bu yüzden Girne-Çatalköy yolu sıkıntılı bir şekilde durmaya devam ediyor" dedi.

"8 YILDA 6 ÖLÜMLÜ KAZA OLDU"

Girne-Çatalköy yolunda trafik güvenliğinin sıfır olduğunu vurgulayan Hulusioğlu, 8 yıl içinde yalnızca Acapulco Kavşağı'ndan Girne'ye kadar olan yolda 6 ölümlü kazanın meydana geldiğini hatırlattı.

Girne-Çatalköy Yolu'nda düzgün bir aydınlatma olmadığını ifade eden Hulusioğlu, "Özellikle turistik tesislerin de bulunduğu, banketi ve aydınlatması olmayan bu yolda trafik güvenliğinden bahsetmek söz konusu bile değil. Dağ Yolu, Ercan Havaalanı'ndan Girne'ye ulaşımın sağlandığı yol, Girne-Gazimağusa Yolu, Girne-Lefkoşa Yolu hem vatandaş hem de bizim için büyük sıkıntı teşkil ediyor " şeklinde konuştu.

Önümüzdeki aylarda imzalanması beklenen Türkiye Ekonomik İş Birliği Protokolü'nden sonra yolun yer tesliminin müteahhitte verilmesini umduğunu söyleyen Hulusioğlu, "Girne-Çatalköy Yolu oldukça zorlu bir yol. Binaların bu yol üzerinde konuşlanması, ana su şebekesinin yoldan geçmesi, dağdan gelen ve yağmur sularının denize ulaşması için suyu tahliye edecek kanalların oluşturulması gibi durumlar yolun önemini arttırıyor" ifadelerini kullandı.

"GİRNE – ÇATALKÖY YOLU GÖZ ARDI EDİLİYOR"

Çatalköy bölgesine ciddi yatırımların olduğunu dile getiren Hulusioğlu, "Oteller, turistik tesisler, üniversiteler ve toplu konutlar gibi birçok yatırımın bu bölgeye yoğunlaşması bizi zor durumda bırakıyor" ifadeleriyle Doğu Çevre Yolu'nun hayata geçmesi için ciddi adımların atılması gerektiğini vurguladı.

"Nüfus yoğunluğunun en çok olduğu, trafiğin büyük yükünü kaldıran Girne-Çatalköy yolu göz ardı edilirken, ülkenin birçok noktasında ihtiyaç olmamasına rağmen yolların alt yapısıyla ilgili yatırımlar yapılıyor" diyen Hulusioğlu, Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Karayolları Dairesi'ni, Doğu Çevre Yolu ile ilgili adım atmaya davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.