ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

"Hamileliği riskli ancak cezaevine gitmesinde sakınca yok"

“Hamileliği riskli ancak cezaevine gitmesinde sakınca yok”

Mağusa'da taksi ile Güney Kıbrıs'a geçerek 365 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi ülkeye ithal etmeye çalışırken Narkotik polisi tarafından tutuklanan Akile Tumbul tutuklu yargılanmak üzere 1 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 06/02/19 08:00
okuma süresi: 6 dak.
“Hamileliği riskli ancak cezaevine gitmesinde sakınca yok”
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da taksi ile Akyar Kara Giriş Kapısı'ndan geçip Güney Kıbrıs'a giden ve 365 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucuyu ülkeye ithal etmek isterken Narkotik polisi tarafından yakalanan Akile Tumbul hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Polis, zanlı Akile Tumbul'un benzer suçları işlemeye devam edip yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğu gerekçesi ile tutuklu yargılanmasını talep etti, zanlı avukatı ise Tumbul'un tutuklu yargılanma talebine itirazda bulundu.

Hakkında "Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf" davaları getirilen zanlının yargılanmaktan kaçma ihtimali bulunduğu hususunda bulgu yapan mahkeme zanlı Akile Tumbul'un davaları hazır oluncaya kadar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Akile Tumbul'un "Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf" suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

30 Ocak 2019 tarihinde alınan bir bilgide zanlı Akile Tumbul'un Güney'den KKTC'ye uyuşturucu madde getireceğinin öğrenildiğini anımsatan Kavaz, Akile Tumbul'un taksi araç ile 23: 11'de Akyar Kara Giriş Kapısı'ndan Güney Kıbrıs'a geçtiğinin tespit edildiğini aktardı. Akyar Kara Giriş Kapısı'nda pusu görevi yapıldığını söyleyen Kavaz, saat 00:35'de söz konusu taksi aracın KKTC'ye giriş yaptığı sırada alıkonulduğunu, arka koltuktaki yolcunun Akile Tumbul olduğunun tespit edildiğini söyledi. Araçta yapılan aramada arkada Akile Tumbul'un oturduğu koltuğun yan kısmında pas pas üzerinde zanlı Akile Tumbul'a ait mont ile örtülü 3 ayaklı bir pufun tespit edildiğini belirten Kavaz, puf içine zulalanmış şekilde poşet ve çoraplara sarılı 300 gram ve 65 gram halinde iki ayrı sentetik cannabinoid türü uyuşturucunun bulunarak emare alındığını açıkladı.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının hakkında okunan davaları kabul ettiğini belirten Kavaz, zanlı Tumbul'un daimi ikametgahı olmadığını serbest kalması halinde benzer suçları işlemeye devam edeceğini ve yasa dışı yollardan yargılanmaktan kaçma ihtimali bulunduğunu kaydetti.

"HAMİLELİĞİ RİSKLİ ANCAK CEZAEVİNE GİTMESİNDE SAKINCA YOK"

Zanlı Akile Tumbul'un yargı sürecini cezaevinde beklemesi talebi bulunan İddia Makamı'nın ikinci tanığı Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Uzamanı Dr. Şerife Göksu'yu tanık olarak dinletti. Zanlı Akile Tumbul'un 25 haftalık ikiz bebeklere hamile olduğunu ve hem 3'üncü gebelik hem de ileri yaş gebeliği oluğu için riskin arttığını ifade eden Göksu, bu şartlar dışında yatacak yeri olması halinde zanlı Akile Tumbul'un cezaevine gönderilmesinde bir sakınca olmadığını ifade etti.

AV SAĞLAMER'DEN CEZAEVİ TALEBİNE İTİRAZ

Zanlının avukatlığını üstlenen Avukat Batur Sağlamer zanlı hakkındaki cezaevi talebine itirazda bulundu. Sağlamer zanlı Tumbul'un yargılanmaktan kaçmayacağına yönelik 3 tanık dinletirken, zanlı Akile Tumbul'un karnındaki bebeklere taşıyıcı annelik yaptığı iddiası ortaya atıldı. Avukat Sağlamer hitaplar için düne ertelenen davanın duruşmasında, ülkemizdeki cezaevi koşullarının normal sağlıklı bir birey için sıkıntı yarattığını, yaklaşık 6 aylık hamile olan müvekkilinin cezaevine gönderilmesinin sakıncalı olacağını kaydetti. Polisin kamu menfaatini sunarak zanlının cezaevine gönderilmesini talep ettiğini belirten Sağlamer, memlekette hamile bir kadını barındıracak bir ceezaevi olmadığını, hamile kadının mahkemeye getirilip götürülürken yeterli koşulların bulunmadığını ve zanlı Tumbul ile ikiz bebeklerin cezaevinde sağlıklarının ciddi şekilde tehlike altında bulunduğunu kaydetti. Bu şartlar altında yaklaşık 6 aylık hamile olan müvekkilinin iddia makamının talep ettiği gibi 2 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesinin kamu menfaatini yaralayacağını belirten Sağlamer, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

MAHKEME, TUMBUL'UN YARGILANMAKTAN KAÇACAĞINA BULGU YAPTI

İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı İlhan Damdelen hitabında zanlı Akile Tumbul'un daimi bir ikametgahı ve düzenli bir hayatı olmadığını belirtirken, zanlının taşıyıcı anne olduğu hususunda hakkında şahadet olduğunu ve zanlının doğuracağı çocuklar ile ilgili gerek kayıt işlemleri için gerekse çocukların doğumu için kanunsuz yollardan yurt dışına kaçmasının muhtemel olduğunu yineleyerek zanlının 2 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

Yargıç Umut İnan, zanlının 365 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf davaları ile itham edildiğini ve gönüllü ifadesi ile nedeni ile zanlının hakkındaki ithamı destekleyen şahadetin de olduğunu belirtti. Uyuşturucu suçlarının son yıllarda yaygın olduğunu, suçun ciddi ve vahim bir suç olduğunu belirten Yargıç İnan, zanlının yargılanması halinde hapislik cezasına mahkum edileceğinin aşikar olduğunu belirtti.

Zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ancak daimi bir ikametgahının bulunmadığı hususunda mahkeme huzurunda şahadet bulunduğunu belirten Yargıç İnan, zanlının 25 haftalık ve riskli bir gebeliği olduğunu ancak an itibari ile durumunun stabil olduğunu ifade ederek zanlının yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğu hususunda bulgu yapıp zanlı Akile Tumbul'un 1 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.