İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Nami: "Elektrikte 8 aydır zam olmadı ancak yakın zamanda olmasını bekliyoruz!"

Nami: “Elektrikte 8 aydır zam olmadı ancak yakın zamanda olmasını bekliyoruz!”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami 8 aydır elektrikte bir zam olmadığını fakat yakın zamanda bir fiyat artışı beklediklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 06/02/19 21:06
okuma süresi: 3 dak.
Nami: “Elektrikte 8 aydır zam olmadı ancak yakın zamanda olmasını bekliyoruz!”
A- A A+
Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs Genç TV'de Gökhan Altıner'in sorularını yanıtladı.

Kıbrıs Postası gazetesinin de bugün manşetine taşıdığı KIB-TEK'deki TİS ile 2011 sonrası işe girenlere yapılan artışın sorulması üzerine bakan Nami, "KIB TEK ile ilk günden beri yakın çalışıyoruz. Ancak Toplu İş Sözleşmesi konusunda sözleşme imzalandıktan sonra bilgi verildi. Haklı olarak bazı çevrelerin eleştirisine yol açtı. Yasal olarak hata yok ama usulen bize bilgi verilmesi daha şık olurdu" dedi.

Nami elektrik fiyatlarının pahalı olması ve son aylarda gelen faturaların çok yüksek olması üzerine ise "Elektriği ucuzlatmayı en çok ben isterim. Elektriği ucuzlatan bakan olarak anılmak isterim" dedi.

YAKIN ZAMANDA ELEKTRİĞE ZAM!

Bakan Nami aynı zamanda 8 aydır elektrikte zam yapılmadığını fakat yakın bir zamanda fiyat artışı olmasını beklediklerini de söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Nami cumhurbaşkanlığı seçimi ve adaylığı konusundaki bir soruya ise : "Ne doğurdan ne dolaylı bu tartışmaya girmem... Bu konuda negatifim. Bir görevi aldığımda halk için bir değer yaratmayı hedeflerim. Müzakerelerde yapabileceğimi yaptım... Müzakerecilikte Artık ek bir anlam kalmadığını gördüm ve ayrıldım." dedi.

Bakan Nami görüşme süreci ve müzakereler ile ilgili ise: "Şu an bazı girişimler var ama olumlu sinyaller görmüyorum... Ben müzakereci olarak masaya yeniden oturacak olsam şuna bakarım:

Rum tarafı yeniden hayır diyecekse Kıbrıs Türk Toplumu'nun geleceği ne olacak? Bu sorunun yanıtı olmalı... Karşımızda, takvimi kabul eden, hayır denirse Kıbrıs Türk halkının statüsünü belirleyen bir kurguyu kabul eden muhataplar var mıdır yok mudur? Şu an bir çalışma yapılıyor ama gelen işaretler maalesef pek tatmin edici değil." şeklinde konuştu.

Partisinin aday çıkarma veya görev verip vermeyeceği sorusunun yinelenmesi üzerine ise Nami: "CTP parti ağırlığına yakışır bir adayı mutlaka çıkaracaktır... Ben yanıtımı az önce verdim... Güzel sözdür... Şu akar yolunu bulur" şeklinde yanıtladı.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.