TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Soylu, Kartal'da çöken binanın acı bilançosunu açıkladı: "14 kişi hayatını kaybetti"

Soylu, Kartal'da çöken binanın acı bilançosunu açıkladı: "14 kişi hayatını kaybetti"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da önceki gün bina çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e yükseldiğini, 14 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 08/02/19 14:01
okuma süresi: 2 dak.
Soylu, Kartal'da çöken binanın acı bilançosunu açıkladı: "14 kişi hayatını kaybetti"
A- A A+
İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken binada ölü sayısının 14'e yükseldiğini, 14 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu.

Soylu, "Şu anda 47. saatteyiz. Çalışmalarımız aynı hızla devam etmektedir. AFAD'ın yönlendirmesiyle itfaiye, UMKE, 112 sağlık ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar aynı şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar 14 kişiyi kaybettik, 14 vatandaşımızı da sağ çıkarabildik" dedi.

Son olarak, çökmeden yaklaşık 45 saat sonra 16 yaşındaki bir kişi enkazdan sağ olarak çıkarılarak, ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

Yaralıların durumunun iyi olduğunu söyleyen ve isimlerini açıklayan Soylu, "Dün akşam kayıp sayımız 11'di. O saatten sonra 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sağ kurtulamadılar. 14 yaralımızın durumu iyi. Göçük altında kalanları sağ salim şekilde çıkarmayı umut ediyoruz" diye konuştu.

Çöken binanın kolonlarının kesik olduğuna dair iddialara da yanıt veren Soylu, "Binada kolonların kesilip kesilmediği soruşturmayla ortaya çıkar" ifadesini kullandı.

Soylu, "Olayda yakınlarını kaybedenler bilmelidirler ki bu olayın müsebbibi, sorumlusu kimse cezasını bulacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.