KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'lü akademisyen Doç. Dr. Gür'ün,"Erken Çocukluk Döneminde Gelişim" adlı kitabı yayımlandı

UKÜ'lü akademisyen Doç. Dr. Gür'ün,"Erken Çocukluk Döneminde Gelişim" adlı kitabı yayımlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağla Gür'ün editörlüğünde, "Erken Çocukluk Döneminde Gelişim (36-72 Ay)" adlı kitap yayımlandı.

Yayın Tarihi: 10/02/19 16:19
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ'lü akademisyen Doç. Dr. Gür'ün,"Erken Çocukluk Döneminde Gelişim" adlı kitabı yayımlandı
A- A A+

UKÜ'den verilen bilgiye göre, Doç. Dr. Çağla Gür, kitabın 36 ile 72 ay aralığındaki çocuklara yönelik hazırlandığını ve hem teorik bilgi hem de uygulama çalışmalarını içerdiğini açıkladı. Kitabın erken çocukluk döneminde gelişimi destekleyici nitelikteki bakım ve eğitsel ortamları temel alarak yazıldığını belirten Gür, bu sayede çocukların ilerleyen yıllarda eğitimde daha iyi öğrenme çıktıları, işte ve sağlıkta ise daha nitelikli bir yaşam elde etme şansı yakalayacaklarını kaydetti.

Her çocuğun benzersiz olduğunu belirten Gür, ancak tüm çocukların genel olarak belli bir hız ve gelişim örüntüsüne sahip olduğunu aktardı. Doç. Dr. Gür, ilk deneyimlerin insan beyninin yapısını şekillendirdiğini ve çocuğun gelecekte sahip olacağı yeteneklerle doğasını büyük ölçüde etkileyeceğini de ifade etti. Gür, "İlk yıllarda çocuğu doğru bir şekilde anlayıp, gerekli desteği sunarsak, bugünün çocuklarını gelecekte iyi yetişmiş yetişkinler olarak görebiliriz" dedi.

Pagem Akademi tarafından yayımlanan kitapta gelişim alanlarını temel alan 9 bölüm bulunuyor. Doç. Dr. Gür, bölümleri "Erken Çocukluk Dönemi ve Gelişim", "Fiziksel Gelişim", "Motor Gelişim", "Bilişsel Gelişim", "Dil Gelişimi", "Sosyal-Duygusal Gelişim", "Kişilik Gelişimi", "Ahlak Gelişimi ve Cinsel Gelişim" olarak sıraladı.

Kitabın ders kitabı olarak da kullanılabileceğine de dikkat çeken Gür, her bir gelişim alanına yönelik temel kavramlara, 36-72 aylık çocukların gelişimsel özelliklerine, gelişim alanına ilişkin kuramcıların görüşlerine, gelişimi etkileyen faktörlere ve diğer gelişim alanlarıyla ilişkisine göre yer verildiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.