BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

"Rus kozmonotlar 2031'de Ay'a ayak basacak"

"Rus kozmonotlar 2031'de Ay'a ayak basacak"

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) çatısı altındaki TsNIIMash Makine İnşa Araştırma Enstitüsü'ne ait bir belgede, Rus kozmonotların 2031'de Ay'a ilk kez ayak basacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 11/02/19 07:35
okuma süresi: 1 dak.
"Rus kozmonotlar 2031'de Ay'a ayak basacak"
A- A A+
Sputnik'e ulaşan TsNIIMash belgesine göre, Rusya'nın insanlı ilk Ay misyonu 2031'de yapılacak. Ay'a götürülmesi planlanan Rus kozmonotlar, Rusya Bilimler Akademisi'nin verdiği görevleri yerine getirecek.

Ay'a 2032 yılında da kozmonotları taşıyabilen bir Ay aracının ve Ay yüzeyinde seyahat için tasarlanmış araçları test etmekle görevli ikinci bir mürettebatın daha gönderilmesi planlanıyor.

Plan doğrultusunda kozmonotlar 2033 yılında da bilimsel araştırmalar gerçekleştirmek ve robot sistemleri test etmek amacıyla Ay aracıyla uzun mesafeli yolculuklar gerçekleştirecek.

Ay'daki ilk Rus üssünün inşasına 2034 yılında başlanacak, proje 2035'te devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.