GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum Sayıştay Başkanlığı: "Pasaport alıyorlarsa seferberliğe de gitsinler"

Rum Sayıştay Başkanlığı: “Pasaport alıyorlarsa seferberliğe de gitsinler”

Rum Sayıştay Başkanlığı'nın, "Kıbrıs pasaportlarının menfaatleri dışında yükümlülükleri" de olduğuna işaret ederek, yatırım karşılığı "Kıbrıs Cumhuriyeti" vatandaşlığı alanların askerlik hizmetinden muaf olmalarına karşın seferiliğe gitmek zorunda olduklarını vurguladığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 11/02/19 11:35
okuma süresi: 2 dak.
Rum Sayıştay Başkanlığı: “Pasaport alıyorlarsa seferberliğe de gitsinler”
A- A A+
Fileleftheros'un "Pasaport Alıyorlar, Seferiliğe Gitsinler... Sayıştay Başkanlığı Vatandaşlıkların Başka Bir Yönüne Dikkat Çekiyor" başlıklı haberine göre, Sayıştay Başkanlığı "yasa tahtında, son 10 yıl içerisinde kamu menfaati gerekçesiyle vatandaşlık verilen 3 bin 381 yabancı uyruklunun RMMO'da askerlik yükümlülüğünden muafiyet hakkı olduğunu ancak askerliklerini kendi ülkelerinde yapmış 50 yaş altında olanların seferilik hizmeti görevinden muafiyet hakkı olamayacağına" dikkat çekti.

Rum İçişleri Bakanlığı'nın, yatırım karşılığı vatandaşlık uygulamasının başladığı 2008'den 2017'ye kadarki dönemi kapsayan verilerine göre, 3 bin 381 yabancı uyrukluya yatırım karşılığı, 23 kişiye "üstün hizmetlerinden dolayı kamu çıkarı gereği" ve Rum Atletizm Kurumu'nun (KOA) önerisi ve kamu çıkarı gereği de 22 sporcu ve antrenöre vatandaşlık verildi.

Öte yandan Politis edindiği bilgilere dayanarak, Rum yönetiminin, "devletin güvenliğiyle ilgili verileri yayınladığı" gerekçesiyle, Sayıştay Başkanı Odisseas Mihailidis hakkında cezai kovuşturma talebiyle Başsavcılığa başvuracağını haber verdi.

Gazete RMMO'dan subayların da "seferiliğin yapısı ve hazırlık durumunu" açıkladığı, özellikle de RİK'te "askerler kendi dünyalarında yaşıyor" dediği için Mihailidis'e öfkeli olduğuna işaret etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.