EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

"Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım" isimli tarif yarışmasında burs kazanan Sözal, UKÜ'yü tercih etti

"Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım" isimli tarif yarışmasında burs kazanan Sözal, UKÜ'yü tercih etti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen "Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım" isimli tarif yarışmasını ikincilikle tamamlayarak, dereceye giren Nida Su Sözal, UKÜ'de öğrenim hayatına başladı.

Yayın Tarihi: 11/02/19 12:30
okuma süresi: 2 dak.
"Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım" isimli tarif yarışmasında burs kazanan Sözal, UKÜ'yü tercih etti
A- A A+
UKÜ'de geçtiğimiz yıl gerçekleşen "Ders de Çalışırım, Yemek de Yaparım" isimli tarif yarışmasındaki ana yemek kategorisinde ikinci olan Nida Su Sözal, yarışmadan almış olduğu %75 burs ile UKÜ Odyometri Bölümü'nü tercih etti.

Bein Gurme'de yayınlanan Şefin Dünyası isimli programın yapımcısı Şef Hazer Amani, Şef Aşçı ve CNN Turk'te yayınlanan Can'lı Tatlar programının yapımcısı Can Oba, Şef Aşçı Selim Yeşilpınar ile UKÜ Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Esat Kastambollu'nun jüri üyeliği yaptığı yarışmaya çok yoğun bir katılım olmuştu.

Nida Su Sözal lise öğretmenlerinin yönlendirmesi ile yarışmaya internetten başvuru yaptığınıbelirtti.Yarışmada keyifli dakikalar geçirdiğini aktaran Sözal, ilk defa bu kadar büyük çaplı bir yarışmaya katıldığınıda sözlerine ekledi. Yarışmada kendi tarifini pişiren Sözal, jüri üyelerinin beğenisinikazanmaktan mutluluk duyduğunudile getirdi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenecek olan tarif yarışmasını çevresindekilerine önereceğini aktaran Sözal, yarışmacıların sadeceGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nü değil, istedikleri diğer bölümleri de seçebilme alternatiflerinin olmasının büyük bir şans olduğunu kaydetti.Kıbrıs'ın sakin, huzurlu ve güvenli bir ülke olduğuna dikkat çeken Sözal, bu durumun öğrenciler için çok avantajlı olduğunu vurguladı.

Sözal, UKÜ'nün öğrencilerini bu tarz projelerle desteklemesinin önemli olduğunu belirterek, eğitim kalitesinin yüksek ve değerli akademisyenleri bünyesinde bulunduran bir üniversitede bulunmaktan memnun olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.