ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Operasyondaki uyarı atışı tedirginlik yarattı, zanlı 3 gün tutuklu...

Operasyondaki uyarı atışı tedirginlik yarattı, zanlı 3 gün tutuklu...

Narkotik ekiplerinin Dereboyu'nda gerçekleştirdiği operasyon sırasında zanlının kaçması sonucu tek el uyarı atışında bulunması, sosyal medyada tedirginlik yarattı.

Yayın Tarihi: 12/02/19 07:38
okuma süresi: 3 dak.
Operasyondaki uyarı atışı tedirginlik yarattı, zanlı 3 gün tutuklu...
A- A A+
Kıbrıs Postası

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi'nin geçtiğimiz Pazar günü Lefkoşa'da aldığı ihbar üzerine Dereboyu'nda gerçekleştirdiği operasyon sırasında tek el uyarı atışında bulunması, sosyal medyada tedirginlik yarattı.

Öğlen saatlerinde C.A. isim kısaltmalı şahsın Küçük Kaymaklı bölgesinde, otların arasından şüpheli bir paket aldığı ihbarını alan narkotik ekipleri, şahsın, Dereboyu olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi'ne doğru yol aldığı bilgisini de edinerek C.A'nın peşine düştü.

Polis ekibi, C.A. isim kısaltmalı şahsı 'Citroen Işıkları' olarak bilinen trafik ışıklarında aracıyla bekler vaziyette tespit etti. Polisi fark eden C.A. yeşil ışığın yanmasıyla önündeki araca arkadan çarparak olay yerinden kaçtı, polis de havaya tek el ateş ederek uyarı atışında bulundu.

C.A. daha sonra tespit edilerek tutuklandı, ardından da kaçtığı sırada sakladığı uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin yerini polise gösterdi. Polis, siyah çorap içine gizlenmiş siyah bir poşetin içinde 15 gram ağırlığında hint keneviri olduğuna inanılan maddeyi emare olarak aldı.

Yaşananlar sosyal medyanın da gündemine oturdu. Birçok sosyal medya kullanıcısı Dereboyu'nda meydana gelen olayla ilgili onlarca yorum paylaştı, derin bir bilgi kirliliği oluştu.

Zanlı C.A. ise dün mahkeme huzuruna çıkartıldı.

Yargıç Cenkay İnan huzurunda görüşülen davada, yeminli şahadet veren polis memuru Halil Dümenci, süreci aktardı.

Olayın saat 12.00 sıralarında bilgilerine geldiğini belirten Dümenci, zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, soruşturulacak şahıslar, araştırılacak emareler ve incelenecek kamera kayıtlarının olduğunu belirterek, C.A'nın 3 gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasını talep etti.

Tahkikat memuru Dümenci'nin şahadeti ardından söz alan zanlı avukatı, 3 gün tutukluluk talebine itiraz ederek, polis memuruna bir dizi soru yöneltti. Zanlının emarelere ya da incelenecek kamera kayıtlarına erişemeyeceğini, bu nedenle tahkikata etkisi bulunamayacağını iddia ederek, 3 gün tutukluluk talebine itirazını yineledi.

Huzurunda verilen şahadetleri dinleyen Yargıç Cenkay İnan ise soruşturmanın salimen yürütülebilmesi adına zanlının 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.