ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kara para ile ilgili tutuklanan Huseynov tutuksuz yargılanacak

Kara para ile ilgili tutuklanan Huseynov tutuksuz yargılanacak

Mağusa'da 2 banka hesabından yaklaşık 3 milyon TL para çekimi yapıldığı fark edilerek kara para akladığı yönünde şüphe uyandıran Azeri zanlı Elvin Huseynov hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 12/02/19 07:45
okuma süresi: 3 dak.
Kara para ile ilgili tutuklanan Huseynov tutuksuz yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 2017- 2018 yılları arasında 2 ayrı banka hesabından toplam 3 milyon 84 bin 970 TL çekerek, hakkında yapılan şikayetüzerine Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından tutuklanan Azeri Elvin Huseynov ile ilgili polis soruşturması tamamlandı.

Hakkındaki tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün teminat talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Huseynov teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme çalışma izinli zanlının yargı sürecinde mahkemede hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile Elvin Huseynov'un yurt dışına çıkışını yasaklayarak, kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.

Zanlının 7 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren mahkeme ayrıca, KKTC vatandaşı 2 kefilin 100'er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve zanlının haftanın 1 günü vücut ispatında bulunmasına emir verdi.

HUSEYNOV HAKKINDAKİ SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Yıldıran mahkemede verdiği ifadesinde, Suç Gelirlerinin Aklanmasını Önleme Kurulu'ndan gelen yazı ışığında başlatılan soruşturmada zanlı Elvin Huseynov'un kendi adına olan Ziraat Bankası'nda ki hesabından 17 Temmuz 2017 ile 20 Şubat 2018 tarihleri arasında toplam 1 milyon 574 bin 771 TL tutarında para hareketi olduğunun tespit edildiğini anımsattı. Zanlının yine Türkiye İş Bankası'nda bulunan hesabından da 17 Temmuz 2017 ile 25 Aralık 2017 tarihleri arasında 1 milyon 510 bin 199 TL tutarında para hareketi olduğunun tespit edildiğini belirten Yıldıran, yürütülen soruşturma üzerine 7 Şubat 2019 tarihinde zanlı Huseynov'un para hareketleri ile ilgili olarak izahat vermesi için polise davet edildiğini belirtti.

Yıldıran, zanlının konu hesaplarını arkadaşının istediğini ve ona verdiğini söylediğini ancak muhaceretten yapılan araştırmada hesapların açıldığı tarihte zanlının ismini verdiği söz konusu şahsın adada olmadığının tespit edildiğini bu nedenle zanlının makul izahat veremeyerek tutuklandığını belirtti.

Ülkede çalışma izinli olarak ikamet eden zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Yıldıran zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.