İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akansoy: "Meclis'e gelen müzakere tutanaklarını dahi okumuyorlar, sadece şov yapıyorlar"

Akansoy: “Meclis'e gelen müzakere tutanaklarını dahi okumuyorlar, sadece şov yapıyorlar”

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Kıbrıs Sorunu'nda yaşanan gelişmeleri ve hükümet icraatlarını paylaşmak için sürdürdüğü köy toplantılarına devam ediyor.

Yayın Tarihi: 12/02/19 13:54
okuma süresi: 3 dak.
Akansoy: “Meclis'e gelen müzakere tutanaklarını dahi okumuyorlar, sadece şov yapıyorlar”
A- A A+
Mağusa İlçesi'nin organize ettiği dün akşam Paşaköy'de gerçekleşen toplantıda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, milletvekilleri Asım Akansoy, Armağan Candan ve Salahi Şahiner yer alarak yurttaşların sorularını yanıtladı.

Yaklaşık iki saat süren toplantının açılış konuşmasını Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp yaptı.

AKANSOY: TUTANAKLARI DAHİ OKUMUYORLAR, SADECE ŞOV YAPIYORLAR

CTP Kıbrıs Çalışma Grubu üyesi milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıs Sorunu'nda yaşanan gelişmeleri aktardığı konuşmasında son günlerin moda yorumu olan 'sıkıldık' ruh halini kabul etmediklerini, kimsenin halkı maceraya sürüklemeye hakkı olmadığını, elde edilen hakların geriye götürülemeyeceğini söyledi.

Meclis'e gelen müzakere tutanaklarını dahi okumayan muhalefet vekillerinin kürsüye çıkıp şovdan başka bir şey yapmadıklarını ifade eden Akansoy, Kıbrıs Sorunu'nun federal temelde çözülmesi gerektiğini ve garantörler de dahil tüm tarafların çıkarının bu olduğunu vurguladı. Akansoy, BM parametreleri çerçevesinde sorunun çözüleceğini, Kıbrıslı Türklerin hak ve çıkarlarının orada net bir şekilde altının çizildiğini söyledi.

Kıbrıs'ın güneyinde de kuzeyinde de birtakım kesimlerin kafa karıştırmak için çaba harcadıklarını belirten Akansoy, başka bir şey varmış gibi, başka bir model için zemin mevcutmuş gibi ortalığı bulandırmaya çalıştıklarını kaydetti.

"Halkımızın çıkarları ayrılıkçı politikalarda değil federasyondadır. Dünyanın kabul ettiği tüm parametreler de Federal Kıbrıs üzerinedir" diyen Akansoy, BM geçici özel temsilcisi Lute'un hem Kıbrıslı liderlerle hem de garantörlerle görüşmeler yaptığını, yapmaya da devam ettiğini belirterek Kıbrıs Türk tarafı olarak ortaya koydukları yaklaşımın dünyadan kabul gördüğünü, sonuç odaklı masaya dönülmesini beklediklerini kaydetti.

Doğalgaz konusunun önemine de değinen Akansoy, çıkarılacak kaynaklarda Kıbrıslı Türklerin de hakkı olduğunu, bölgede Türkiye'nin de uluslararası anlaşmalardan doğan hakları olduğunu ve gerginliklerin bir fayda sağlamayacağını aklıselimin galip gelmesi gerektiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.