İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Şahali: "Devletin ekonomik gücünü artırmak için çabalıyoruz"

Şahali: “Devletin ekonomik gücünü artırmak için çabalıyoruz”

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Kıbrıs Sorunu'nda yaşanan gelişmeleri ve hükümet icraatlarını paylaşmak için sürdürdüğü köy toplantılarına devam ediyor.

Yayın Tarihi: 12/02/19 14:04
okuma süresi: 3 dak.
Şahali: “Devletin ekonomik gücünü artırmak için çabalıyoruz”
A- A A+
Mağusa İlçesi'nin organize ettiği dün akşam Paşaköy'de gerçekleşen toplantıda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, milletvekilleri Asım Akansoy, Armağan Candan ve Salahi Şahiner yer alarak yurttaşların sorularını yanıtladı.

Yaklaşık iki saat süren toplantının açılış konuşmasını Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp yaptı.

ŞAHALİ: DEVLETİN EKONOMİK GÜCÜNÜ ARTIRMAK İÇİN ÇABALIYORUZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, üretimleri dışarıya satma konusunda yaşanan sorunları paylaştığı konuşmasında rekabet edebilirlik düzeyinin düşük olduğunu, Kıbrıs Sorunu'nun sürmesi nedeniyle ticaretin Türkiye üzerinden yapıldığını ve bunun da maliyetleri yükselttiğini söyledi.

Şahali, üretim için ihtiyaç duyulan girdilerin maliyetinin yüksek olduğunu kendilerinin görevlerinin de bunları düşürmek olduğunu belirterek Kıbrıs Sorunu çözülene kadar yapılması gerekenleri yapmak zorunda olduklarına değindi.

Bu yıl yağışların iyi gittiğini tarımsal açıdan verimli bir yılın içinde olduklarını kaydeden Şahali, geçen sene arpadan çok saman ithal ettiklerini ve bunu dövizle yaptıklarını bu yıl böyle bir sıkıntı beklemediklerini belirtti.

Su yönetimi konusunda da bilgi veren Şahali, "Türkiye'den gelen suyun tüm bölgelere dağıtımı tamamlandığında 45 milyon metreküp suyu içme amaçlı tüketmeye başlayacağız. Bu rakam yıllık tüketimimizin üçte biri yani ülkemize yağan bir damla suyu dahi tutmamız gerekir. Bu yöndeki çalışmalarımız ciddiyetle sürüyor" dedi.

Şahali, iklim değişiklikleri ve su sıkıntısına karşı hazırlıklı olmak zorunda olduklarını vurguladı. Ülkenin gerçekten çok zor bir yıl atlattığını, hasarları bir günde telafi etmenin mümkün olmadığını kaydeden Şahali, ekonomiye taze kaynak girmediğini belirterek, 2019 yılı bütçesinde açık olduğunu, açığı kapatmaya çalıştıklarını ancak kaynakların da sınırlı olduğunu söyledi. Harcamaların ülke kaynaklarından yapılabilmesi için normalleşmeler olması gerektiğini ifade eden Şahali, Türkiye'den başka hiçbir ülke ile ilişkinin olmaması nedeniyle koşulların daha da zor olduğunu belirtti. Devletin ekonomik gücünü artırmak için çabaladıklarını belirten Şahali, verimliliğin esas olduğunu, maksimum fayda beklentisiyle kaynakları tarım sektörüne aktarmaya çalıştıklarını ekledi.

Şahali, "yeni başlayan, gelişmekte olan işletmelerin sektörde tutunmaları için devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını bilerek değerlendirmemizi yaptık. Tarım Bakanlığı olarak üreticilerin doğru şekilde desteklenmesini çok önemsiyoruz. Doğru dürüst, kalıcı ve verimli bir sistem yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.