TÜRKİYE
okuma süresi: 6 dak.

T.C. Milli Savunma Bakanlığı'nın 3 haftalık değerlendirmesinde 'Kıbrıs' vurgusu!

T.C. Milli Savunma Bakanlığı'nın 3 haftalık değerlendirmesinde ‘Kıbrıs’ vurgusu!

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, geride bırakılan 3 haftalık değerlendirmesinde, birçok yerde Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere yer verdi.

Yayın Tarihi: 12/02/19 15:20
okuma süresi: 6 dak.
T.C. Milli Savunma Bakanlığı'nın 3 haftalık değerlendirmesinde ‘Kıbrıs’ vurgusu!
A- A A+
Milli Savunma Bakanlığı, geride bırakılan 3 haftalık süre zarfında PKK/KCK terör örgütüne karşı yurt içinde ve Irak'ın kuzeyinde kararlılıkla ve taarruz anlayışı ile yürütülen operasyonlarda; toplam 56 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen 3 haftalık değerlendirme toplantısında, Milli Savunma Bakanlığının başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm birlik ve kurumları, köklü gelenekleri, milli, manevi ve mesleki değerleriyle, Atatürk ilkelerinin özünü teşkil eden aklın ve bilimin ışığında, Anayasa çerçevesinde ve yasalar doğrultusunda dün olduğu gibi bugün de milletinin emrinde ve görevinin başında olduğu vurgulanarak şöyle denildi: "Silahlı Kuvvetlerimiz, asil milletimizin sevgi ve güveninden aldığı güçle, (780 bin km olan) kutsal vatan topraklarının güvenlik ve bütünlüğü, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için, 81 milyon vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini hedef alan başta FETÖ/PDY, PKK/KCK/YPG ve DEAŞ terör örgütleri olmak üzere, Her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içi ve sınır ötesinde gece-gündüz, yaz-kış, dağ-bayır demeden "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Aynı şekilde Hava sahamızda ve 462 bin km olan mavi vatanımızda da uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerimiz büyük bir azim ve kararlılıkla korunmaktadır."

Geride bırakılan 3 haftalık süre zarfında PKK/KCK terör örgütüne karşı yurt içinde ve Irak'ın kuzeyinde kararlılıkla ve taarruz anlayışı ile yürütülen operasyonlarda; toplam 56 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilerek şu bilgilere yer verildi:

"KIBRIS'TA, "TÜRKİYE'YE RAĞMEN" ATILACAK HİÇBİR ADIMA MÜSAADE YOK"

"Yurt içi ve yurt dışına yönelik bu faaliyetlerimiz devam ederken, Mavi Vatan olarak adlandırdığımız denizlerimiz ve hava sahamızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasına yönelik çalışmalarımıza da büyük bir titizlikle devam ediyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede; her zaman büyük bir samimiyetle ifade ettiğimiz üzere Ege ve Akdeniz'deki mevcut sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde; barış, dostluk ve iş birliğinden yana bir yaklaşımla çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bu kapsamda, Kıbrıs'ta, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de 'Türkiye'ye rağmen' atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade etmeyeceğimizi; Doğu Akdeniz'deki tek yanlı hidrokarbon faaliyetlerine izin vermeyeceğimizi; Bölgede Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı olmadığını her vesileyle dile getiriyoruz. Türkiye'nin deniz hak ve menfaatlerinin bilincinde ve koruma kararlılığındayız. Bu konudaki gelişmelerin yakın takipçisiyiz. Akdeniz Kalkanı Harekatı ile Doğu Akdeniz'de deniz güvenliğinin sağlanması ve uluslararası hukuktan doğan hak ve menfaatlerimizin korunmasına kararlılıkla devam edilirken, Deniz Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de milli maksatlarla faaliyet gösteren araştırma gemilerimiz ve sondaj platformlarımıza her türlü koruma ve destek faaliyetleri ile refakat görevlerini sürdürmektedir."

"TSK, KIBRIS ADASI'NDA BARIŞ VE GÜVENLİĞİN TEMİNATI OLMAYA DEVAM EDECEK"

"Ayrıca, Doğu Akdeniz'de bölgesel işbirliğine katkı ve karşılıklı çalışabilirlik faaliyetlerinin geliştirilmesi maksadıyla, NATO'ya ait bizim de bir parçası olduğumuz NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 unsurları ile müşterek faaliyetlere Kıbrıs Adası'nın Güneyi de dahil olmak üzere devam etmekteyiz. Hatırlayacağınız üzere NATO Deniz Görev Grubu Komuta Kontrol Gemisinden iki personelin mazeretleri sebebiyle ülkelerine ulaşmaları için, daha uzak olmasına rağmen Türkiye'yi tercih etmeleri müttefiklerimiz tarafından olağanüstü durumlarda, ülkemizin güvenilir bir liman olarak görüldüğünü bir kez daha göstermiştir. NATO Daimi Deniz Görev Grubu geçtiğimiz günlerde Antalya'da liman ziyaretinde de bulunmuştur. Bu çerçevede Türk Silahlı Kuvvetleri Ege'de, Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası'nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir. Türkiye için temel belge olan ve tüm ülkeler bakımından da hassas bir denge tesis eden Montrö Sözleşmesi ile Karadeniz'de güvenliğin sağlanması ve muhafazasında asli görev ve sorumluluk, sahildar devletlere verilmiştir. Türkiye'nin Karadeniz politikası da bu 'Bölgesel Sahiplik' anlayışını temel almaktadır. Bu kapsamda, harp gemilerimiz ve deniz hava vasıtalarımız ile Karadeniz'de sürekli sancak ve varlık gösterilmekte, terörizm/yasadışı faaliyetlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen ticari gemilerin faaliyetleri takip ve kontrol edilmekte deniz güvenliğine önemli oranda katkı sağlanmaktadır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.