İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özyiğit: "Üniversite izinleri için gerekli prosedürler var, ayrıcalık yapılmıyor"

Özyiğit: "Üniversite izinleri için gerekli prosedürler var, ayrıcalık yapılmıyor"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özyiğit, ülkede yüksek öğretimde gelinen noktanın ülke ekonomisine olan katkısından bahsederek üniversite izinlerinin verilmesi noktasında da ayrıcalık tanınmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 12/02/19 15:47
okuma süresi: 2 dak.
Özyiğit: "Üniversite izinleri için gerekli prosedürler var, ayrıcalık yapılmıyor"
A- A A+
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, eğitimin bir ülkenin geleceğini şekillendiren bir yapı olduğuna işaret ederek, her alanda sürekli eğitime ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Eğitimin planlı bir şekilde yapılıp desteklenmesinin önemine işaret eden Özyiğit, eğitimde en önemli noktaya gelinen üniversitelerin ülkenin sosyo-ekonomik gelişimi ve kültürel yapısına ciddi katkılar sağladığını söyledi.

Üniversitelere yapılacak yanlış bir adımın herkesi üzeceği, bu sebeple de atılacak her adımın iyi düşünülmesi gerektiğine işaret eden Özyiğit, ülke üniversitelerini daha cazip hale getirmek için daha fazla ve el birliği ile çalışılması gerektiğini belirtti.

Üniversite izinleri konusuna işaret eden Özyiğit, "YÖDAK izin vermedi, bakanlık izin verdi" yönündeki eleştiriler için, göreve geldikleri günden bu yana üniversite açma izni vermediklerini, önceki başvuruları da titizlikle incelediklerini aktardı.

Özyiğit, "Netkent Üniversitesi" ile ilgili iddiaları da yanıtlayarak, YÖDAK'ın Aralık ayında izin için aldığı bir ara emri kararı olduğunu, ülkede bir üniversite kurulması için gerekli tescillerin yapılıp başvurulması ve prosedürlerin yerine getirilmesi gerektiğini aktardı.

Özyiğit, kendisine göre ya prosedürün tamamlanması ya da altının doldurulması gerektiğini, ancak, bu konuda yargının aldığı bir karar olduğunu ve bakanlığın da yargının bu kararına saygı duymak durumunda olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.