İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Şahali: "Devletin sınırsız kaynağı varmış gibi davranılamaz"

Şahali: “Devletin sınırsız kaynağı varmış gibi davranılamaz”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Meclis'teki konuşmasında, devletin sınırsız kaynakları varmış gibi davranılamayacağını vurguladı.

Yayın Tarihi: 12/02/19 16:05
okuma süresi: 3 dak.
Şahali: “Devletin sınırsız kaynağı varmış gibi davranılamaz”
A- A A+
Aniden yapıldığı söylenen protokolün yapılmasının gerekçesinin, yüzde 30 civarındaki değer kaybı olduğuna dikkat çeken Şahali, protokolün olağanüstü koşullarda üreticinin hayatını idame ettirebilmesi için imzalandığını aktardı.

Şahali, fiyatlarda meydana gelen değişikliklere ve protokolün içeriğine de değinerek, görevi devraldıklarında 1.32 TL'den satılması gereken arpanın 77 kuruştan satılmasının nedeninin hayvancıyı desteklemek olduğunu ancak dövizdeki artışla 1.79 kuruşa çıkarılan arpa fiyatının TÜK'ün hayatını idame ettirebilmesi için olduğunu kaydetti.

Süt fiyatlarına değinen Şahali, dövizin ve fiyatların dengelenmesi üzerine de fiyatların yeniden düzenlendiğine işaret ederek, 2 tona kadar süt veren işletmelerin 800 TL'ye kadar destek alabileceklerini söyledi.

Şahali, işletmelerin performanslarına bağlı desteklerinin de azaltıldığını, yapılan düzenlemenin de bundan ibaret olduğunu söyleyerek, yapılan diğer fiyat düzenlemeleri hakkında da bilgi verdi.

"DEVLETİN SINIRSIZ KAYNAKLARI VARMIŞ GİBİ DAVRANILAMAZ"

Şahali, devletin sınırsız kaynakları varmış gibi davranılamayacağını bunu da kimsenin beklememesi gerektiğini belirterek, standardın altında bir hayvan kesimi veya girişi olmadığını, kimsenin de destek alamadığı için sütünü başka bir işletmeye devretmediğini vurguladı.

Yapılan düzenlemelerle TÜK'ün ürün yelpazesinin geliştirildiğini ve TÜK'e yüklenen temel misyonun geliştirileceğini ifade eden Şahali, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için girişimlerinin kesintisiz bir şekilde süreceğini kaydetti.

Küçükbaş hayvancılığı gerçekten bir uğraş olarak ele alanların desteklenmesini amaç edindiklerini belirten Bakan Şahali, doğrudan gelir desteği konusunda da muhataplarıyla henüz mutabık kalamadıklarını, ancak çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Satışı gerçekleştirilen tüm sütlerin ödemesinin garanti altında olduğuna işaret eden Şahali, bu konuda kimsenin endişe etmemesi gerektiğini ifade etti.

Şahali, 2018 yılı kuraklık ödemesinin tamamının, 25 Şubatla başlayan hafta içerisinde olacağını açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.