İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Trafik kazalarındaki artış dikkat çekti

Trafik kazalarındaki artış dikkat çekti

Ülkemizde son günlerde trafik kazalarında büyük bir artış olduğu gözlemlendi. Trafik kazalarındaki bu artışların nedenlerini Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı değerlendirdi. Avcı, değerlendirmesinde ülkede genel bir ihmal olduğunun altını çizdi.

Yayın Tarihi: 12/02/19 16:26
okuma süresi: 2 dak.
Trafik kazalarındaki artış dikkat çekti
A- A A+
Kıbrıs Postası – Emel Doğan

Son günlerde artış gösteren trafik kazalarının birçok nedeni olduğuna dikkat çeken Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, gençlerin daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparak kazaya sebebiyet veren etkenlerin arasında alkollü araç kullanımı, aşırı sürat, uyuşturucu madde kullanımı ve sürüş eğitimlerindeki eksiklik olduğunu belirtti.

"YARI BAYGIN HALDE ARABA SÜREN GENÇLERE RASTLAR OLDUK"

Avcı; "önceki yıllarda alkol testlerinde 70-100 promil alkollü sürücü ile karşılaşırken şimdilerde 200 promil alkolün altında olanı göremiyoruz. Yarı baygın halde araba süren gençlere rastlar olduk. Tabi ki yollarımızın büyük sıkıntıları bulunuyor ve bunun yanında da fazlaca dikkatsiz sürücü var" dedi.

"ALKOL TESTİ VAR AMA UYUŞTURUCU MADDE TESTİ YOK. BU DURUM HÜKÜMETİN KASITLI İHMALİDİR"

Trafik konusunda ülkede genel bir denetimsizlik bulunuyor. Ehliyetlerin verilme şekli, yolların kötü olması, yabancıların kendi ülkelerindeki gibi rahatlıkla araba kullanabilmesi, denetimlerin yetersizliği trafik kazalarına sebebiyet veriyor diyen Avcı, "bunların arasında en önemlisi ise alkol testi yapılırken uyuşturucu testleri yapılmamasıdır. Ülkemizde bu kadar yaygın uyuşturucu kullanımı ve vakaları varken, sadece alkol testi yapılması ne kadar doğru olabilir bunu sorgulamalıyız. Bence uyuşturucu testi yapılmaması hükümetin kasıtlı ihmalidir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.