EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ öğrencileri farkındalık yaratmaya devam ediyor

LAÜ öğrencileri farkındalık yaratmaya devam ediyor

LAÜ'ye bağlı <span style="display: inline !important; float: none; background-color: transparent; color: #000000; font-family: Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-decoration: none; text-indent: 0px; text-transform: none; -webkit-text-stroke-width: 0px; white-space: normal; word-spacing: 0px;">Sosyal Hizmet Kulübü tarafından toplumsal farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.</span>

Yayın Tarihi: 12/02/19 18:12
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ öğrencileri farkındalık yaratmaya devam ediyor
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı'na bağlı Sosyal Hizmet Kulübü tarafından Toplumla Sosyal Hizmet Dersi kapsamında ders hocası Doç. Dr. Özge Özgür Bayır öncülüğünde düzenledikleri örnek projeler ile bu kez "Sen de Bir Engelli Adayısın Görmezden Gelme" ve "Haydi Okuyalım Topluma Fark Katalım"adlı etkinlikleri gerçekleştirdiler.

"Sen de Bir Engelli Adayısın Görmezden Gelme"

Bayır "Sende Bir Engelli Adayısın Görmezden Gelme" projesi ileSosyal Hizmet Bölümü 4. sınıf öğrencilerininortopedik engelli bireylerin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlamak ve bu bireylere destek olmak amacıylakapak toplama projesi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Proje ile okuldaki öğrencilerin ve aynı zamanda vatandaşların desteğiyle toplanankapaklarla bir engellinin hayatını kolaylaştırabilmenin hedeflendiğini dile getiren Bayır,proje kapsamında su şişesi, zeytinyağıveya meşrubat kapaklarının kutuların içinde toplandığını ifade etti. Belirlenen mekanlara 5 adet kutu bırakılarak, kutuların dikkat çekici cümleler ile süslendiğini belirtenBayır, projenin sonunda toplanan kapakların Kıbrıs Türk Ortopedi Derneği'ne götürülüp teslim edildiğini ifade etti.

"Haydi Okuyalım Topluma Fark Katalım"

"Haydi Okuyalım Topluma Fark Katalım" projesi kapsamında ise öğrencilerin KKTC Çocuk ve Gençlik Merkezi'ndeki çocuk ve gençlerle küçük gruplar halinde 'Haydi Okuyalım Topluma Fark Katalım' sloganıyla kitap okuma faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyleyen Bayır, projede öğrencilerin okuyarak hayal dünyalarını genişletmeninhedeflendiğini belirtti. Bayır, ayrıca,çocuklara yönelik yapılan boyama faaliyetinde ise, çocukların el koordinasyon becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamanın hedeflendiğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.