İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İŞAD'dan 'sömürücülük ve fırsatçılık' ithamlarına yanıt

İŞAD'dan 'sömürücülük ve fırsatçılık' ithamlarına yanıt

İşadamları Derneği Asbaşkanı Enver Mamülcüoğlu, yayınladığı basın bildirisiyle iş insanlarına karşı 'sömürücülük, fırsatçılık' gibi yakıştırmaları eleştirdi.

Yayın Tarihi: 12/02/19 18:30
okuma süresi: 3 dak.
İŞAD'dan 'sömürücülük ve fırsatçılık' ithamlarına yanıt
A- A A+

Açıklama şöyle:

"Yerel iş gücü ve diğer iş gücü tümü için verimlilik esastır işletme mantığı düzen içerisinde kollektif ve perfonmasa dayalı mantık diğer tüm dünya ülkelerinde sürdürülebilinir çalışma düzeni içerisinde yer alan birçok iş insanı düşüncelerindendir. Bunlarla birlikte ülkemizde yer alan durum dünya işgücü karşılaştırmasında Avrupa standartları dahil en yakın örneği İngiltere'ye gidenler çoktur ve bu durum daha yakinen bilinir istihdam teşvik amaçlı iş insanına teşvikler verilmekte ve yapıyı güçlendirip sürdürülür bir yapı içerisinde koşullandırılır.

Yerel iş insanına yakıştırılan sömürücülük, fırsatçılık ve birçok bunun gibi topluma katmadeğeri ve istihdamı kısacası tüm mekanızmanın kurulumun beşiği olan özel sektör çalışanı ve iş insanlarına yapılan yakıştırmaların piyasada yer alan algı motivasyon bozucu ve kesimleri karşı karşıya bırakan kaotik bir politika anlayışından ibarettir. Ülkemizin kriz ortamında oluşu ve her daim kırılgan ve sürdürülebilinir bir ekonomik politikaların olmayışı keza bunlardan bazıları ticari mahkemeler olmayışı ve ticareti kendi ülkemizin parametrelerine yönelik yapısal radikal ve koruyucu aynı zamanda gelişdirici bir politika güdülmezken daha fazla çağ dışı ve iş hayatını verimsizleştirici ve piyasa koşullarının maliyetini artırıcı buna paralel mal ve hizmet dolaşımının maliyetini artırarak pahalılığın oluşması gibi birçok faktörler yer almaktadır.

Kıbrıs Türk İş Adamları Derneği hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içerisinde Bazı kesimlerin hedef olarak gösderdiği ve gösterilen kesimin üzerinden farklı kişisel hesap ve menfaat gütmeleri rahatsızlığını gerek ekonomik gerek manevi açıdan duymaktadır. Bu gibi düzenlemelerin Karşılıklı müzakere edilip çözüm yolları bulunması akla daha salim bir hareket tarzı olup hüküm edenlerden yargısız infaz düşüncelerine son verip konusunda uzman piyasa şartlarını ve yaşam koşullarını iyi analiz yaparak yaklaşımda bulunmalarını istiyoruz. Bunu yaparken tüm paydaşların ortak konsensusta olmaları ülkemizin çalışma ve yaşama standartlarını daha iyiye çıkaracaktır".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.