İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'ye tehdit gibi uyarı: "Yıkıcı olur"

İngiltere'ye tehdit gibi uyarı: "Yıkıcı olur"

ABD'li otomotiv şirketi Ford, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşma olmadan ayrılmasının yıkıcı etkileri olacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 13/02/19 17:52
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere'ye tehdit gibi uyarı: "Yıkıcı olur"
A- A A+

Ford'dan yapılan açıklamada, İngiltere'nin AB'den anlaşmasız bir şekilde ayrılmasının şirketin ülkedeki yatırım planlarını etkileyebileceği belirtilirken, "Bu şekilde bir durum İngiliz otomotiv endüstrisi ve Ford'un ülkedeki üretim faaliyetleri açısından yıkıcı olur. Avrupa'daki işimizde rekabetin korunabilmesi gereken her şeyi yapacağız." ifadeleri kullanıldı.

Otomotiv şirketi halihazırda İngiltere'de toplam 13 bin kişiyi istihdam ediyor.

İngiliz The Times gazetesinin bugün yayımlanan haberinde ise şirketin bir temsilcisinin İngiltere Başbakanı Theresa May yaptığı telefon görüşmesinde, Ford'un İngiltere dışında alternatif fabrikalar için hazırlık yaptığını söylediği öne sürüldü.

Ford'dan geçtiğimiz ay yapılan açıklamada ise, İngiltere'nin AB'den anlaşmasız ayrılması durumunda 1 milyar dolarlık bir masrafla yüz yüze kalacağı bildirilmişti.

AB referandumunun yapıldığı Haziran 2016'dan bu yana yatırım planlarını rafa kaldıran pek çok finans sektörü dışındaki şirket de belirsizliklerin yüksek olması nedeniyle operasyonlarının bir bölümünü alternatif ülkelere kaydırmaya başlamıştı.

İngiliz Sanayi Konfederasyonu (CBI) Başkanı Carolyn Fairbairn, 30 Ocak'ta yaptığı açıklamada, İngiliz şirketlerin ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşmasız ayrılma olasılığına karşı hazırlıklarını artırdığını ifade etmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.