EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 7 dak.

Sokağın Nabzı: "Eskisi gibi tükETemiyoruz!"

Sokağın Nabzı: "Eskisi gibi tükETemiyoruz!"

Vatandaşın vazgeçilmezi; 'kırmızı et' tüketiminde geçtiğimiz yıla nazaran düşüş kaydedildi. Kıbrıs Postası'na konuşan vatandaş, pahalılıktan et alamadığını, dolayısıyla da tüketemediğini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 18/02/19 11:33
okuma süresi: 7 dak.
Sokağın Nabzı: "Eskisi gibi tükETemiyoruz!"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Alım gücünün düşüşü ve fiyatların aşırı yüksek olmasından dolayı et tasarrufu yaptığını ifade eden vatandaş, önümüzdeki günlerde et fiyatlarının düşeceğine dair umudunu yitirmiş durumda. Et tüketme kültürünün, toplumun vazgeçilmezi olduğunu hatırlatan halk, hükümetin, geç kalsa da fahiş et fiyatlarını düşürmesi gerektiği görüşünde. Bir yıl önce aldığı etin, bu yıl ancak yarısını alabildiğini belirten vatandaş, kasapların nerede olduğunu bile unuttuğunu, kasapların yakınından geçmeye korktuğunu anlattı.

Öte yandan, kasaplar da eskisi gibi et satışı yapamadıklarına işaret ediyor.

Murat Erbil: "Eskiden iyiydi, şimdi kasapların yanından geçmiyorum"

"Kasap nerede unuttum. Durumum olmadığı için et yiyemiyorum. Kasapların yanından hiç geçmiyorum. Eskiden iyiydi, şimdi ise, alım gücüm düştü"

Mete Arış: "Et tüketimim yarı yarıya düştü bu karanlık günler artık aşılmalı"

"Et tüketiyorum, ancak eskisi kadar rahat et kesinlikle alamıyorum. Eskiye nazaran et tüketimim yarı yarıya düştü. Önümüzdeki süreç, bana göre karanlık gibi görünüyor. Hayat fazlasıyla pahalı hale geldi. Hükümetimizin fahiş fiyatlar konusunda adım atması gerektiğini düşünüyorum. Eti seven bir toplumuz, bu karanlık günler artık aşılmalı"

Erkan Sökmez: "Eti eskisi kadar tüketemiyorum, hükümet el atmadıysa geç bile kaldı"

"Sadece et tüketiminde değil, hiçbir şeyi eskisi kadar rahat alamıyorum. Dolayısıyla eti de eskisi kadar tüketemiyorum, daha hesaplı gitmek zorundayız. Alım gücüm düştü. Dövizin her çıkışı ekonomik gücümüzün geriye gitmesi demek. Eskiye nazaran et tüketimim düştü. Fiyatlar artıyor, gelirimiz aynı kalıyor. İleriki günlerde bu sorunları aşmak zorundayız. Geçmişte de çok badireler atlattık. Daha fazla çalışmalıyız. Hükümet mevcut şartlara el atmadıysa geç bile kaldı. Hükümetin bu fiyatlara çoktan el atması gerekirdi"



Akın Akçam: "Her geçen dönem et almak daha da zorlaşmaya başladı"

"Maalesef uzun zamandır et tüketemiyorum. Bu fiyatlarda et nasıl tüketeceğiz bilmiyorum. Çok zor. Eskiden daha rahat et alabiliyordum, her geçen dönem et almak daha da zorlaşmaya başladı. Geleceğe umutlu bakamıyorum. Bana göre gelecek çok karanlık. Bizi daha kötü günler bekliyor bence. Hükümet ivedi bir şekilde fiyatlar konusuna el atmalı, hatta geç bile kaldı. Bir an önce bu işe el atılıp düzeltilmesi lazım, yoksa işler çok hızlı bir şekilde kötüye gidiyor"



Cem Atar: "Et fiyatlarını görünce içim acıyor, et altın değerine bindi"

"Et tüketimim hiç düşmedi. Eti sevdiğim için sürekli tüketiyorum. Et fiyatlarını görünce içim acıyor aslında. Et altın değerine bindi. Geleceğe hiç umutlu bakamıyorum. Geleceği karanlık olarak görüyorum. Hükümet bu şartlara bir el atmalı. Mevcut krizi aşabilmemiz tamamen yönetime bağlı. Alım gücümüz düştü, ama eti sevdiğim için varımı yokumu ete yatırıyorum. Her şeyden tasarruf ediyorum, etten tasarruf edemiyorum"

Müfit Gök: "Et fiyatları aşırı pahalı, ayda 1 ya da 2 defa et tüketebiliyorum"

"Eskiden et tüketimimiz, şimdiye kıyasla daha iyiydi. Eskiden daha çok et tüketebiliyorduk, ama şu an ayda 1 ya da 2 defa et tüketebiliyorum, o da bulabilirsek. Her şeyde olduğu gibi, ette de alım gücüm düştü. Et fiyatları aşırı pahalı. Geleceğimiz karanlık bana göre. Et yiyemiyoruz. Hükümet inşallah bu konuda adım atar, yani atmalı bence, hatta geç bile kalındı"

Sadık Gürdal: "Et fiyatlarını görünce, eti yerken acıyarak tüketiyorum"

"Et alıyorum, ama sıkıntı var. Et fiyatları çok pahalı. Eskiye nazaran, et alımım çok fazla düştü. Pahalı olduğu için eskisi gibi et tüketemiyoruz. Et fiyatlarını görünce, eti yerken acıyarak tüketiyorum. Önümüzdeki günlerde de et fiyatlarının düşebileceğini hiç sanmıyorum. Ümidimi kaybettim. Et tüketmesini seven bir toplumuz, etsiz yapamayız"

Milhan Küçük: "Et fiyatlarını görünce üzülüyorum, hükümet fiyatlar konusunda adım atmalı"

"Et tüketimim eskiye nazaran düştü. Eskiden et yeme imkânım daha fazla idi, fakat şu an beyaz eti tercih ediyoruz, daha ucuz olduğu için, beyaz ete yöneldim. Et tüketimini seven bir toplumuz, ama et fiyatlarını görünce üzülüyorum. Fiyatların ileriki günlerde aşağıya çekilebileceğini sanmıyorum. Geleceğe umutlu bakmıyorum. Hükümetin fiyatlar konusunda adım atması gerektiğini düşünüyorum"

Veli Büyükağa: "Et fiyatları fahiş bir şekilde arttı, KKTC'deki yönetim anlayışlarını kınıyorum"

"Et tüketimim eskiye nazaran azaldı. Çünkü insanların alım gücü düştüğü için her şeyi kısıtlı alıyoruz. Et fiyatları fahiş bir şekilde arttı. Hayvan üreticisi zor durumda, hükümetten hiçbir destek görmüyor. Haliyle hayvan üreticisi de zararda. Eti seven bir milletiz, fakat fiyat artışları et tüketimini oldukça etkiliyor. Hükümet fiyatları aşağıya çekemez bence. Devletin bu konuda esaslı bir proje yapması lazım. Hükümet bana göre bu adımları atmakta geç kaldı. Üretici ve tarımcı bağırıyor, ama sesini duyan yok. Tarım ve hayvancılık ülkesi olan; KKTC'de üretim oldukça düştü. Bu düşüşün sebebi de; bizi yönetenlerdir. Güney Kıbrıs'ta hayvancılar, hükümetten destek görüyor, ama bizde yanlış politikalar var. Ben KKTC'deki yönetim anlayışlarını kınıyorum. Gelecekten ümitli değilim"

Karanfil Muradova: "Hükümetin fiyatları düşürmek için adım atması gerekiyor, inşallah fiyatlar düşer"

"Eskiye nazaran et tüketimimiz tabi ki düştü. Hayat çok pahalı bir hale geldi. 2 kişilik bir ailem var; eşim ve ben. İki kişi de olsak et tüketiminden tasarruf yapmak zorunda kaldık. Beyaz ete yönelmeye mecburuz. Hükümetin fiyatları düşürmek için adım atması gerekiyor. Gelecekte fiyatların düşmesi konusunda umudum var. İnşallah fiyatlar düşer"

Emin Aksoy: "Et tüketemiyoruz, belimiz büküldü"

"Maalesef et tüketemiyoruz. Her şey çok pahalı oldu, dolayısıyla et fiyatları da çok pahalı oldu. Eskiden et fiyatları ucuz olduğu için rahatça alabiliyorduk, ancak şimdi her şey iki katı pahalı oldu. Belimiz büküldü. Alamıyoruz. Hükümet bu konuda adım atmalı bence. Gelecekte et fiyatlarının inebileceğine dair umudum var, ama çok değil, az iner"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.