EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye'deki ilaç zammı KKTC'yi de vurdu! İlaçlara yüzde 26 zam!

Türkiye'deki ilaç zammı KKTC'yi de vurdu! İlaçlara yüzde 26 zam!

Türkiye'de ilaç fiyatlarına yapılan yüzde 26'lık zam 19 Şubat itibariyle KKTC'de de uygulanmaya başladı.

Yayın Tarihi: 21/02/19 12:12
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye'deki ilaç zammı KKTC'yi de vurdu! İlaçlara yüzde 26 zam!
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Girne Postası'na konuşan Eczacı Arkan Adışanlı, yapılan yeni düzenlemeyle birlikte ilaç üreticilerin ve ithalatçıların rahatlayacağını ancak etiketlere yansıyacak yüksek fiyatlardan vatandaşın olumsuz etkileneceğini belirtti.

"İLACA ERİŞİM KOLAYLAŞACAK"

Yükselen dövize bağlı olarak TL'nin değer kaybetmesi ve ilaç üreticilerinin maliyetlerinin artması nedeniyle ilaç piyasasında sıkıntılı günler geçirildiğini ve ilaç bulmakta zorluk çekildiğini kaydeden Adışanlı, "Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaçları fiyatlandırmada kullanılacak Euro değerini, sendika, dernek ve firma temsilcilerinden oluşan ilaç sektörü yetkilileriyle konuşarak belirledi. Bu nedenle ilaç üreticileri belirlenen kurdan memnun olmalı. Türkiye'de tekrar ilaç üretiminin başlayacağını ve ilaca erişimin kolaylaşacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 2.6934 lira olarak belirlenerek uygulanan euro kurunun şu anki piyasanın çok altında kalması nedeniyle ilaç üreticilerinin kar yapacak durumunun kalmadığını, bu nedenle hem ilaç üretiminin hem de ithalatın durduğunu söyleyen Adışanlı, "Hala daha ilaç bulmakta zorlanıyoruz. Uygulamanın oturmasıyla birlikte ilaç bulmakta yaşanan sıkıntılar giderilecektir" dedi.

MAĞDUR EDİLEN YİNE HALK

Yeni fiyatlandırmayla birlikte firmalar rahatlarken en büyük mağduriyeti vatandaşların yaşayacağını anlatan Adışanlı, ilaç fiyatlarının azımsanmayacak derecede artacağını belirtti. Adışanlı, hastaların sağlık harcamalarının cep yakacağını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.