EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

FED'in göreceli güvercin duruşu piyasaları sürüklüyor

FED'in göreceli güvercin duruşu piyasaları sürüklüyor

Ticaret savaşlarına yönelik olumlu haberler bir yanda, FED'in göreceli güvercin duruşu diğer tarafta piyasaları sürüklemeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 21/02/19 17:15
okuma süresi: 2 dak.
FED'in göreceli güvercin duruşu piyasaları sürüklüyor
A- A A+

Dün günün ilk yarısında sakin bir seyir izleyen Türk mali piyasaları, özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerinin olumsuz seyrinden günün ikinci yarısında nasibini aldı.

İktisat Bankası'nın piyasalara ilişkin bugünkü raporu şu şekilde: Gelişmekte olan ülke para birimleri, Güney Afrika ekseninde olumsuz bir seyir izledi. Kamu elektrik şirketi Eskom'a kurtarma paketi kapsamında 3 yıllığına 69 milyar Rand (4,9 milyar dolar) destek sağlayacak olan Güney Afrika, beraberinde 2019 büyüme tahminini düşürmesi, Rand'ın Dolar karışışında sert bir şekilde satılarak negatif ayrışmasına neden oldu.

Öğle saatlerinde bir ara %2'yi aşan değer kayıpları beraberinde gelişmekte olan ülke para birimlerini de etkilerken, USD/TRY kuru, dün bültenimizde ön plana çıkardığımız bandın üst kısmın olan 5,32 seviyelerini test etti. Piyasaların gündemini her ne kadar Güney Afrika meşgul etse de, haliyle gece geç saatlerde açıklanacak FED'in yılın ilk toplantısının tutanakları beklendi.

Hatırlanacağı üzere, yılın ilk toplantısında piyasaların beklentisinin çok ötesine geçen FED, politika duruşunu sürpriz bir şekilde gevşetmişti Dün akşam yayımlanan tutanaklarda, tahmin edildiği üzere, FED'in faiz artırımına ilişkin "sabırlı" olacağını teyit ederken, ABD ekonomisinin ve istihdam piyasasının güçlü kalmaya da devam ettiğini belirtilerek, bu yıl en azından bir faiz artırımı için kapıyı da açık bıraktığını görüyoruz Politika metnini okuduğumuzda, üyeler arasında faiz konusunda tam bir mutabakat olmadığı görüşüne kapıldık. Keza, bazı üyeler, ekonominin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi durumunda faiz artırımına sıcak bakarken, diğer bazı üyeler, faiz artırımlarının enflasyon göstergelerinin bozulması kaydı ile ele alınması gerektiği fikrini savundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.