EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 6 dak.

Gulfood 2019 Dubai Gıda Fuarı sona erdi

Gulfood 2019 Dubai Gıda Fuarı sona erdi

Dünyanın en büyük 3'üncü, Ortadoğu bölgesinin ise en büyük gıda fuarı kabul edilen Gulfood Fuarı'na, KKTC gıda ürünleri ihracatçıları Kıbrıs Türk Sanayi Odası organizasyonu ile 13. kez katılım gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 25/02/19 12:45
okuma süresi: 6 dak.
Gulfood 2019 Dubai Gıda Fuarı sona erdi
A- A A+

Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nın (KTSO) organize ettiği Gulfood 2019 Fuarında şemsiye standı altında yer alan firmalar, fuardan oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Özellikle hellim, tahin, helva, beyaz et, yumurta ve dondurma ihracatımızda fuar artık önemli bir rol oynuyor.

"North Cyprus" markası altında yer alan 12 firma temsilcisi, fuarın kendileri için oldukça iyi geçtiğini, yeni bağlantılar yanında önceden edindikleri müşterilerle yüz yüze görüşme olanağı bulmaları açısından yararlı olduğunu dile getirdi.

Arden Gıda Temsilcisi Ali Civisilli, fuara ilk kez katıldıklarını dile getirerek "Çok güzel, uluslararası başarılı bir fuarda ürünlerimizi sergileme fırsatı bulup,potansiyelmüşteriler ilegörüştük. Bu Ortadogu pazari için çok iyi bir firsat penceresi olacaktir. Ülkemiz için hayirli olmasini dileriz. Ülkemizin diğer üreticilernin de buralara gelmesini diliyoruz Yanliz hellim sektörunde değil tüm sektörlerin de teşvik eilimesi gerktiğini düşünüyoruz. Ülkkemizin içinde bulunduğukapalı ve kısır döngü durumun kırmasının yolunun bu olduğunudüşünüyoruz. Ülkemizde çok adanmış çalisan ve kaliteli ürün yapan şirketler var. Tesvik edilirseler geleceği çok parlak olacak firmalar var' dedi.

Fuara ilk kez katılan bir diğer fırma da Mustafa Başlar Süt Ürünleri idi. Firma Direktörü Mustafa Başlar fuara katılımın iyi olduğunu belirterek müsteri bazında görüşmeler yaptığını ifade etti. Başlar, "Ülke olarak Sanayi Odasıkatkılarıyla gelmişbulunduğumuz bu fuar daha çok desteklenmeli ve teşvikler artırılmalı" diye konuştu.

Arsal Gıda Temsilcisi Evren Bağlarbaşı "Ülkemizi ve yerli üretimi temsil ettiğimiz için ve başka ülkelereürünlerimizi tanıttığımız için çok gurur duyduk"dedi. Günde en az 20 görüşme yaptıklarını kaydeden temsilci, fuarın verimli geçtiğini belirtti.

Gülgün İhracat Direktörü Ali Bayraktar, hellime oldukça yoğun bir talep olduğunu dile getirerek, "Hem katılımın yüksek olduğu hem de verimli toplantıların yapıldığı bir fuar oldu. Bölge olarak da birden fazla ülkeye hitap etmesi çok etkili oldu. Gulfood fuarının bu coğrafya icin doğru bir fuar ve katilnmasi gereken bir fuar olduğunu düşünüyoruz. Bu gibi fuarlara hazırlıklarımızın daha da profesyonel yapılması gerektiğini düşünüyoruz ve hatta güneyin yaptığı gibi Sektörel bazda salonlarda katılım sağlamamamızın daha iyi ve etkili olacağını düşünüyoruz" dedi.

KOOP Süt Satın Alma ve İhracat Bölümü'nden Mehmet Kaptan ise, sektörde önceki yıllara göre yaşanan olumsuzlukların geride bırakıldığını kaydetti. "Alıcılardaki önyargıyıkırıp eskiden oluşmuş olan negatif algınınyerini yavaş yavaş geleneksel tarzda ve daha kaliteli ürünlerle piyaya sunup yer etmemizde fayda vardır"deyen Kaptan, fuarın KOOP Süt için çok verimli geçtiğini kelimelerine ekledi.

Defne Helva Direktörü Erhan Altundemir,fuarın geçen yıla oranla daha iyi geçtiğini belirterek katılımın daha yüksek olduğunu ifade etti. Olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Altundemir "Bu 3. katılımımız ve her gecen yıl daha da etkili bir şekildeürünümüzüsunduğumuza inanıyoruz. Bu fuara sanayi odamizin çatısıaltındakatılmamızın ülkemizin tanıtımında katkısağladığınainanıyoruz" dedi.

Mardo Direktörü Orhan Ağıt, fuardan çok memnun olduklarını söylerek katılımın yüksek olmasından dolayı hedefe yönelik ziyaretcilerde de artış yaşandığını belirtti."Firmamızın yeni ürünleri çok ilgi gördü. Çok mutluyuz. Ülkemizitanıtıp ürünlerimizisegilemek gurur verici" diyen Ağıt, "Tüm firmalarınülkemizi çok iyi bir şekilde temsil ettiğimiziinanıyorum ve her sene farklı sektorlerle ülkmemizi temsil etmeyi diliyoruz' diye konuştu.

Giron ltd. Temsilcisi Sıdıka Can, fuara katılımlarından memnun kaldıklarını ifade ederek "Yeni alıcılarlatanışmafırsatımız olduğu için ve yerli ürünlerimizi dünyanın her kesiminden insanlara tanıtmaolanağıbulduğumuz için gerçekten çok mutluyuz' dedi.

Akgöl Süt ürünleri İihracat Müdürü Halide Gürün, "Her sene katıldığımız gibi bu sene de Gulfood fuarınna katılım gösterdik. Yoğun ilgiden çok memnun kaldık. Önceki senelere göre biraz daha durgun olsada tatmin edici bir seviyediydi. Hem müşterilermizle hemde yeni alicilarla görüşmefırsatımız oldu. Yerli ürünümüzü uluslararası pazarda tanıtmaktan mutluluk duyduk. Ümidimiz, ülkemizden çok daha fazla katılım olması" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Onan S.Ü. (FrozenFoods) Ltd DirektörlerindenÜmit Onan da fuardan memnun kaldıklarını belirtti. "Farklıülkealıcılarıylagörüşmefırsatımız oldu" diyen Onan,"Böyle bir fuarda Kuzey Kıbrısı temsil etmek gurur verici. Ziyaretciler ürünlerimize yoğun ilgi gosterdi. Bulunduğumuz sektöre donuk unlu mamülleri sektörüne Körfez Arap Ülkelerinin büyük bir ilgisi vardir ve artmaktadir' dedi.

Helvasan Direktörü Emre Çerkez ise,firma olarak fuara 6. Kez katılmalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bu yıl ziyaretçi profilininin 'iyiye doğru değişimini' gözlemlediklerini söyleyen Çerkez, ilgi ve talepten çok mutlu olduklarını ifade etti. Çerkez, "Önümüzdeki yıllarda da kısmet olursa gelip işimizi daha ileriye taşımak"islediklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.