ALSANCAK
okuma süresi: 3 dak.

Ataser: "Kaynak istemiyoruz, proje istiyoruz"

Ataser: “Kaynak istemiyoruz, proje istiyoruz”

Alsancak Belediye Başkanı Ataser, şiddetli yağışların devam etmesinin beklendiğini belirterek bölgede yaşanan felaketi bir kez daha yaşamak istemediklerini, bu nedenle denize ulaşmayan derelerle ilgili projelendirme çalışmasının acilen yapılması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 26/02/19 15:39
okuma süresi: 3 dak.
Ataser: “Kaynak istemiyoruz, proje istiyoruz”
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Derelerin Su Dairesi ve Kaymakamlık tarafından yönetilmesi nedeniyle projelendirme çalışmasını yetkililerin yapması gerektiğini dile getiren Ataser, "Biz sadece projelendirme istiyoruz, kaynak istemiyoruz. " ifadelerini kullandı. Yetkililer tarafından ortaya konan bir çalışma olmadığının altını çizen Ataser, "Artık usandık" dedi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Girne Postası'na özel açıklamalarda bulundu…

"BİR FELAKET DAHA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

5 Aralık 2018'de yaşanan sel felaketi nedeniyle Alsancak bölgesinde 1 milyon TL'lik zararın meydana geldiğini söyleyen Ataser, tüm zararı belediyenin kendi bütçesinden karşılayacaklarını belirtti. Çağlayan ve Malatya bölgesinde çalışmaların başladığını aktaran Ataser, "Hasar gören bölgelerle ilgili keşif yaptıktan sonra çalışmalara başladık. Şu an yıkılan taş duvarlar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde ise yıkılan istinat duvarlarını yapacağız" dedi.

Şiddetli yağışlar nedeniyle tekrar bir felaket yaşamak istemediklerini vurgulayan Ataser, denize ulaşmayan derelerin acilen denize ulaştırılması gerektiğini söyledi. Derelerin Su Dairesi ve Kaymakamlık tarafından yönetilmesi nedeniyle projelendirme çalışmalarının yetkililerin yapması gerektiğini ifade eden Ataser, "Biz sadece devletten bizim sorumluluğumuzda olmayan derelerin projelendirmesini yapmasını istiyoruz. Bunu da onlardan talep ettik ama bir sonuç alamadık" dedi. Hükümetten hızlı bir çözüm beklemediklerini belirten Ataser, "Öyle görünüyor ki yetkimiz olmamasına rağmen projelendirme çalışmaları da bize kaldı" şeklinde konuştu.

"BIKTIK USANDIK"

Derelerle ilgili projelendirme çalışması yapmaya da hazır olduklarını bildiren Ataser yine de derelerin yasal bir şekilde denize ulaştırılmasını istediklerini söyledi. Hükümetten herhangi bir kaynak istemediklerini vurgulayan Ataser sözlerine şöyle noktaladı:

"Artık bıktık usandık. Yalnızca projelendirme yapmalarını istiyoruz. Alsancak Belediyesi kendi öz kaynaklarını kullanarak çalışmaları karşılayacak."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.