ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Mağusa'da bir araçta Arkaik Dönem'e ait testiler bulundu

Mağusa'da bir araçta Arkaik Dönem'e ait testiler bulundu

Mağusa'da ihbar alan Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri düzenledikleri operasyonda 10 parça eski eser testi ele geçirdi. Polisin operasyonu sonucu Serhat Borak, Güldoğan Güngör ve İbrahim İldeniz ise tutuklandı. Emare alınan testilerin Arkaik Dönem'e ait mezar gömü hediyeleri olduğu tespit edildi.

Yayın Tarihi: 27/02/19 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Mağusa'da bir araçta Arkaik Dönem'e ait testiler bulundu
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri dün aldıkları bir ihbar üzerine düzenledikleri operasyonda Glapsides Plajı park yerinde bulunan bir araçta 10 parça eski eser ele geçirdi. Araç sahibi Serhat Borak ile araçta bulunan Güldoğan Güngör ve İbrahim İldeniz polis tarafından tutuklanırken, zanlılar dün "Kanunsuz eski eser tasarrufu" suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Haklarında başlatılan soruşturma nedeni ile mahkeme zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. Yapılan incelemede testilerin Arkaid döneme ait mezar gömü hediyesi olduğu öğrenildi. Polise gönüllü ifade vererek suçunu kabul eden zanlı Serhat Borak'ın ise söz konusu testileri Dipkarpaz'daAyfilo bölgesinde kazı yapmadan bulduğunu iddia ettiği öğrenildi.

POLİS SORUŞTURMASINI DERİNLEŞTİRDİ

Dün 11.15 sıralarında alınan bilgi üzerine, öğle saatlerinde CÖŞ ekipleri Glapsides Plajı par yerine operasyon düzenledi. Tespit edilen 10 parça testinin emare alınmasının ardından tutuklanan zanlı Serhat Borak, Güldoğan Güngör ve İbrahim İldeniz Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Raif Safa mahkemede verdiği ifadesinde, Glapsides Plajı park yerinde dün zanlı Borak'ın aracında arama yapılarak eski eser olan 10 adet testinin bulunup emare alındığını açıkladı. Safa, zanlı Güldoğan Güngör ile İbrahim İldeniz'in de olay yerinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Zanlı Borak'ın gönüllü ifade vererek suçu kabul ettiğini kaydeden Safa, zanlı Borak'ın ifadesinde zanlı İldeniz'in suçla bağlantısı olmadığını belirttiğini ancak soruşturmanın bir bütün olarak yürütüldüğünü ifade etti. Safa, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

TESTİLERİN ARKAİD DÖNEME AİT OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Polis tarafından emare alınan testilerin Arkaid döneme ait olduğu ve o dönemlerde mezar gömü hediyesi oldukları tespit edildi. Polisin yürüttüğü soruşturmada zanlı Borak'ın ise söz konusu testileri Dipkarpaz, Ayfilo bölgesinde kazı yapmadan bulduğu yönünde ifade verdiği edinilen bilgiler arasında.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.