ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Eski eserle yakalanan zanlılar tutuksuz yargılanacak

Eski eserle yakalanan zanlılar tutuksuz yargılanacak

Mağusa'da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 10 parça eski eser ile yakalanan zanlı Serhat Borak ile Güldoğan Güngör teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 02/03/19 09:38
okuma süresi: 2 dak.
Eski eserle yakalanan zanlılar tutuksuz yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 10 parça eski eser ile yakalanan zanlı Serhat Borak ile Güldoğan Güngör hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. "Kanunsuz eski eser tasarrufu" suçuyla ilgili olarak dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Ele geçirilen Arkaik Döneme ait mezar gömü hediyesi olan 10 parça eski eserlerin 130 bin TL değerinde olduğu tespit edildi. Zanlılar ile birlikte tutuklanan İbrahim İldeniz'in ise suçla bağlantısı olmadığı ortaya çıktı.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Raif Safa mahkemede verdiği ifadesinde, 26 Şubat 2019 tarihinde Glapsides Plajı'na ait park yerinde polis ekibi tarafından düzenlenen operasyonda zanlı Serhat Borak'ın kullanımındaki araçta 10 parça eski eser bulunduğunu açıkladı. Araç sürücüsü zanlı Serhat Borak ile yanında yolcu olarak bulunan zanlı Güldoğan Güngör'ün tutuklandığını söyleyen Safa, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirtti.

Safa, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNATLA SERBEST BIRAKILDILAR

Mahkeme, zanlı Serhat Borak ile Güldoğan Güngör'ün yurt dışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.

Zanlıların 3'er bin TL nakdi teminat ödemelerine karar veren mahkeme KKTC vatandaşı 1'er kefilin 75'er bin TL şahsi kefalet senedi imzalamalarına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.