EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Gayrimenkul piyasasındaki durgunluk... Muhtemel senaryolar neler?

Gayrimenkul piyasasındaki durgunluk... Muhtemel senaryolar neler?

Türk Lirasındaki devalüasyon, gayrimenkul piyasasında ciddi bir daralma yaşanmasına sebep oldu. Dövizdeki hareketlilik nedeniyle emlak piyasası olumsuz yönde etkilenirken, inşaat projelerinde de duraksamalar yaşandı. Avertiss Emlak Şirketi Direktörü ve İşadamları Derneği Başkanı Kürşat, konuyla ilgili Girne Postası'na konuştu...

Yayın Tarihi: 04/03/19 14:35
okuma süresi: 3 dak.
Gayrimenkul piyasasındaki durgunluk... Muhtemel senaryolar neler?
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Girne Postası'na konuşan Avertiss Emlak Şirketi Direktörü ve İşadamları Derneği Başkanı Dengiz Kürşat, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle özellikle Eylül ayından sonra konut fiyatlarında yüzde 35'lik bir artışın yaşanmasının beklendiğini söyledi.

Avertiss Emlak Şirketi Direktörü ve İşadamları Derneği Başkanı Dengiz Kürşat Girne Postası'na özel açıklamalarda bulundu.

"İNŞAAT PROJELERİNDE DURAKSAMA YAŞANIYOR"

Özellikle Girne'de son yıllarda gayrimenkule olan yoğun ilgi nedeniyle inşaat projelerinde artışın yaşandığını hatırlatan Kürşat, 6 ay önce vuran döviz krizinden sonra inşaat projelerinde duraksamaların yaşandığını belirtti. Döviz krizinin etkilerinin sürdüğünü söyleyen Kürşat, konut piyasasında ciddi bir daralma yaşandığını kaydetti.

Bir inşaat projesiniz neredeyse 1 yıllık bir süreçte tamamladığını aktaran Kürşat, döviz krizi yaşanmadan önce anlaşmaya varılan projelerin devam ettiğini ancak, temelden olan yeni konut projelerinin pek tercih edilmediğini bildirdi. Kürşat dövizdeki hareketlilik nedeniyle gayrimenkul piyasasının değişkenlik gösterdiğini aktardı.

"AĞUSTOS AYINDAN İTİBAREN FAİZLAR MAKUL SEVİYELERE İNEBİLİR"

2019 Ağustos-Eylül ayı itibariyle faizlerin makul seviyelere ineceğini düşündüğünü kaydeden Kürşat, faizlerin gerilemesiyle birlikte insanların tekrardan gayrimenkule yönelebileceğini bildirdi.

Ticarette 'Balık bulanık suda sıvanır' deyiminin sıkça kullanıldığını belirten Kürşat, "Kıbrıs'ta genellikle işler iyi giderken vatandaşlar konut satın alır. Ancak unutmamak gerekir ki işler iyi giderken fiyatlar da yüksektir" dedi. Konut satışlarında kampanyalı bir dönem olduğunu belirten Kürşat, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle Eylül-Ekim ayından sonra konut fiyatlarında yüzde 35'lik bir fiyat artışının yaşanmasını beklediklerini söyleyerek, "Şimdi konut almanın tam zamanıdır. Önümüzdeki dönemde fiyatların oldukça yükselmesi bekleniyor" dedi.

"DRAMATİK BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYA GELECEĞİZ"

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan KKTC Gayrimenkul Sektörü Analizi Raporu'na değinen Kürşat, bugünkü raporla 6 ay sonra yayımlanacak rapor arasında dağlar kadar fark olacağını söyledi. İlerleyen zamanlarda açıklanacak rapor ile dramatik bir tabloyla karşı karşıya kalınacağını söyleyen Kürşat, "Yayımlanan rapor bundan 1 yıl önce satın alınmış gayrimenkullerin, yapılmış olan devirlerin raporudur. 2018 Ağustos ayından sonra emlak satışlarında ciddi bir düşüş oldu. Piyasanın raporsal analizini ancak yaz aylarında görebileceğiz" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.