TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Erdoğan: "Doğu Akdeniz'deki gemilerimiz çalışmalarını sürdürecek"

Erdoğan: "Doğu Akdeniz’deki gemilerimiz çalışmalarını sürdürecek"

T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarına da değindi. Erdoğan, "çalışmaların süreceği" mesajını verdi.

Yayın Tarihi: 07/03/19 08:24
okuma süresi: 3 dak.
Erdoğan: "Doğu Akdeniz’deki gemilerimiz çalışmalarını sürdürecek"
A- A A+
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarına da değinen Erdoğan, "Doğu Akdeniz'deki gemilerin çalışmalarını sürdüreceğini" belirtti.

Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki petrol aramasına ilişkin bir soru üzerine, petrol arama işinin kolay olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Benim milletimin, CHP'ye gönül verenler de dahil olmak üzere bir şeyi bilmesi lazım. Çünkü dış politikada bunların bir ihaneti var, bu devam ediyor. Petrol arama işi öyle kolay iş değil. Eskiden gemimiz yoktu, ne arama, ne sondaj. Bunlar olmadığı için biz 'acaba uluslararası bazı şirketlerle bunu yapabilir miyiz?' diye Karadeniz'de onlarla adımlar atıyorduk. Diyelim ki Exxon Mobil'i getirdik, Karadeniz'de aramalar yaptılar, Shell'i getirdik aramalar yaptılar ve çok korkunç paralar harcadılar. Yani bizim gibi 50, 100 filan değil, 150, 200, 250 milyon dolarlar harcadılar. Hiçbir şey bulamadan da gittiler. Petrol işi öyle rastgele kolay bir şey değil."

Türkiye'nin şu anda arama, sondaj gemisi olduğunu ve arama yaptığını belirten Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Tabii burada bu tür harcamalar 50 de olacak, 100 de olacak. Şimdi burada bir kuyu açarsın, iki açarsın, üç ararsın, dördüncü olmaz, beşinci de olur. Ama yakaladığın andan itibaren de bu senin bütün yaptığın harcamaların hepsini sana iade eder. İşin yapısı, karakteri bu. Ama bu CHP zihniyetinde bunlar yok. Her zaman söylüyorum, bunların bir dikili ağacı var mı? Yok. Onun için bunlar bu çalışmalardan rahatsız oluyorlar. Çünkü biz bunu yakaladığımız anda güçleneceğiz. Şu anda o bölgede araştırma yapan ülkelerle de görüşmelerimiz var. Beraber onlarla yapabilir miyiz, yapamaz mıyız diye. Onlarla da bu çalışmayı yürüterek, böyle bir imkanı yakalarsak onu da deneyeceğiz. Dolayısıyla bu adımları beraber atma şansını da yakalayabiliriz. Şu anda Fatih, Yavuz bu bölgede inşallah devreye girecekler. Arama noktasındaki gemilerimiz de çalışmalarını sürdürecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın 16 ultra derin sondaj gemisini aldığını ifade ederek, "çok uygun fiyatlarla aldık. Aramalarımız kararlılıkla devam ediyor. CHP bu çalışmalardan bile maalesef rahatsız oldu. Bu gemilerimizin zamanla başka ülkelere kiralanması da mümkün olacak. Oralarda da tabi o alacağı kira bedelleriyle, kısa zamanda bu gemiler de kendi kendini zaten finanse etmiş olacak" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.