KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Kuir Kıbrıs Derneği: 10. Yıl Sergisi ve "Renklerin Çeşitliliği Proje" açılış etkinliği gerçekleşti

Kuir Kıbrıs Derneği: 10. Yıl Sergisi ve “Renklerin Çeşitliliği Proje” açılış etkinliği gerçekleşti

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen "Renklerin Çeşitliliği" başlıklı proje açılışı ve Kuir Kıbrıs'ın 10. Yıl Sergisi 4 Mart Pazartesi saat 19.00'da EMAA Başkent Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 07/03/19 10:10
okuma süresi: 3 dak.
Kuir Kıbrıs Derneği: 10. Yıl Sergisi ve “Renklerin Çeşitliliği Proje” açılış etkinliği gerçekleşti
A- A A+
"Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve dahası (LGBTİ+), tüm renklerin birlikte var olabildiği bir Kıbrıs için Renklerin Çeşitliliği Projesi!" sloganıyla yola çıkanekip, Kıbrıs'ın kuzey kesiminde LGBTİ+'ların insan haklarına erişimini sağlamak ve ayrımcılığı önlemeyi hedeflemektedir. Aralık 2018'de başlayan ve üç yıl sürecek olan "Renklerin Çeşitliliği Projesi", Avrupa Birliği "Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VI" Hibe Programı kapsamında finanse edilmekte ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülüyor.

Etkinlik proje koordinatörü Erman Dolmacı'nın açılış konuşması ile başlayıp, Kuir Kıbrıs Derneği kurucusu ve aktivistlerinden Hüseyin Çavuşoğlu'nun konuşması ardından Avrupa Birliği Program Destek Ofis Bölüm Yöneticisi Michael Docherty'nin açılış konuşmasıyla devam etti.

Proje koordinatörü Erman Dolmacı, önümüzdeki 3 yıl boyunca proje ile Kuir Kıbrıs'ı neler beklediğini aktarırken, Kuir Kıbrıs Derneği kurucusu ve aktivistlerinden Hüseyin Çavuşoğlu da, ceza ile ilgili yasal mevzuat değişiklik sürecini ve kendi deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Avrupa Birliği Program Destek Ofis Bölüm Yöneticisi Michael Dochertykonuşması sırasında, devletlerin insan yaşamının bazı noktalarına müdahale etme hakkına sahip olmadığı yönündeki düşüncelerin gitgide daha çok kabul görmekte olduğunu ancak eski önyargılardan kolay kolay vazgeçilemediğini de dile getirdi. Docherty, buna bağlı olarak, projenin LGBTI bireylere sağlayacağı yasal, psikolojik ve sosyal danışmanlığın göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Açılış etkinliği günümüze kadar olan süreçte yaşananların sanatsal bir şölenle sergilendiği ve küratörlüğünü Zehra Şonya'nın üstlendiği "Kuir Kıbrıs 10. Yıl Sergisi"nin gezilmesi ve kokteyl resepsiyonu ile sona erdi.

Yoğun ilgi gören sergi EMAA Akdeniz Sanat Merkezi'nde11 Mart 2019'a kadar hafta içi her gün saat 16:00-19:00 arası ziyaret edilebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.