İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

Erhürman, Londra'da "Söz'ün Son Kadını Bedia Hanım" belgesel gösterimine katıldı

Erhürman, Londra'da "Söz’ün Son Kadını Bedia Hanım" belgesel gösterimine katıldı

Kıbrıslı Türklerle buluşmak amacıyla Londra'ya gelen Başbakan Tufan Erhürman temaslarına başladı.

Yayın Tarihi: 07/03/19 10:18
okuma süresi: 3 dak.
Erhürman, Londra'da "Söz’ün Son Kadını Bedia Hanım" belgesel gösterimine katıldı
A- A A+

Erhürman, KKTC Londra Temsilciliği'nin Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği resepsiyona katıldı.

Etkinlikte, ilk Kıbrıslı Türk kadın gazeteci Bedia Okan Göreli'nin hayatının konu alındığı "Söz'ün Son Kadını: Bedia Hanım" belgeseli de gösterildi. Gecede kadınların, yaşamın her alandaki önemine vurgu yapan konuşmalar yapıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yer alan etkinlikte açılış konuşmasını yapan KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle elçilik tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Başbakan Erhürman ve heyetiyle, belgeselin yönetmeni Fevzi Kasap'a teşekkür etti.

ERHÜRMAN

Başbakan Tufan Erhürman, konuşmasında, etkinliğe katılarak İngiltere'deki Kıbrıslı Türk kadınlara hitap etmekten ve burada olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Erhürman, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türk kadınların özellikle son dönemde ciddi başarıların altına imza attığını belirterek, bundan gurur duyduklarını söyledi.

Kadın olmanın zor olduğunu ancak göçmen kadına hayatın daha da zor olduğuna işaret eden Erhürman, bu zor şartlarda başarılı olan kadınlardan gurur duyduğunu belirterek, kutladı.

Başbakan Erhürman, Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs'ta da, dünyada da tek tek çok önemli başarılara imza attığını ancak bu bireysel başarılarla henüz toplumsal başarı hikayesini yazamadıklarını ifade etti. Erhürman, toplumsal bazda başarının kardeşlik dayanışması içinde olabileceğini ancak toplumsal dayanışma varsa toplumsal başarı olacağını söyledi.

Erhürman, Kıbrıslı Türklerin tek tek dünya çapında başarıları olduğunu ama buna rağmen toplumsal başarı olmadıysa, daha fazla çalışmak, daha fazla el ele tutuşmak ve mesafeleri aşmak gerektiğini belirtti. Erhürman, "Bireysel başarıları yan yana getirip halkın başarısını yazmalıyız. Buna yürekten inanıyorum, halkın başarı hikayesini birlikte çalışarak yazacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.