LAPTA
okuma süresi: 3 dak.

Lapta Belediye Başkanı Aktuğ: "Halk konseylerini aktif hale getireceğiz"

Lapta Belediye Başkanı Aktuğ: “Halk konseylerini aktif hale getireceğiz”

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri köy gezilerine devam edeceklerini belirterek, Lapta'ya bağlı köylerdeki ihtiyaçların belediye binasında oturarak belirleyemeyeceklerini belirtti. Halkın hem yönetimde hem de aktivitelerde etkin katılımını görmek istediklerini söyleyen Aktuğ, halk konseylerini aktif hale getireceklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 08/03/19 14:31
okuma süresi: 3 dak.
Lapta Belediye Başkanı Aktuğ: “Halk konseylerini aktif hale getireceğiz”
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ve Hisarköy Muhtarı Canpolat Şemi, Kanal Sim'de yayınlanan Haber Ajansı adlı programda açıklamalarda bulundu.

AKTUĞ: "KÖY GEZİLERİ DEVAM EDECEK"

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Ekim ayında ilkinin gerçekleştirdikleri köy gezilerinin tekrar başlayacağını söyledi. Halkın hem yönetim de hem de bölgede düzenlenen aktivitelerde etkin katılımını görmek istediklerini belirtti.

Lapta Belediyesi'nin köy gezilerine devam edeceğini söyleyen Aktuğ, belediye binasında oturarak, köylerdeki ihtiyaçların belirlenmeyeceğinin altını çizdi. Lapta'ya bağlı köylere giderek, köylerdeki eksiklerin belirleneceğini dile getiren Aktuğ, köyde yaşayan vatandaşların düşünceleri alınarak, bölgede neler yapılacağı ile ilgili birlikte karar vermek istediklerini ifade etti.

Gerçekleştirdikleri köy gezilerinde yoğun katılımların gerçekleştiğini bildiren Aktuğ, dernekleri de halk konseylerinde aktif hale getireceklerini vurguladı. 3,5 yıl daha görevde kalacaklarını hatırlatan Aktuğ, Lapta Belediyesi'nin mali durumunun kötü olduğunu ancak bölgede iyi işler yapılacağına olan inancının tam olduğunu kaydetti.

Lapta Belediyesi, Hisarköy Kültür ve Spor Derneği ve Hisarköy Muhtarlığı iş birliğinde gerçekleşecek olan 9. Geleneksel Hisarköy Orkide Festivali'nin haftasonu gerçekleşeceğini kaydeden Aktuğ, festivalin önemine değindi.

Lapta bölgesinin Akdeniz'in incisi olduğunu vurgulayan Aktuğ, herkesin bölgede gerçekleşen festivallere katılarak, bölgeyi görme ve tanıma fırsatı bulmasını yürekten istediğini bildirdi.

ŞEMİ: "ORKİDE FESTİVALİNİ MARKA HALİNE GETİRDİK"

Hisarköy Muhtarı Canpolat Şemi ise, 9. Orkide Festivali'nin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, Lapta Belediye Başkanı Aktuğ ile bu yola 9 yıl önce çıktılarını söyledi. Festivalle ilgili 9 sene içinde büyük gelişmeler kaydedildiğini söyleyen Şemi, "Biz sıfırdan başladık ve orkide festivalini adada bir marka haline getirdik" dedi. Lapta bölgesinde gerçekleşen ilk festival olması nedeniyle halkın yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Şemi, "Bizi diğer festivallerden ayıran özelliğimiz, formatımızdır. Diğer festivaller gibi panayır şeklinde değil daha çok kültürel ağırlıkta geçmektedir" ifadelerini kullandı.

Festivalde el sanatları, kültürel aktiviteler ve yöresel yemeklerin omasına özen gösterdiklerini bildiren Şemi, festivalde 65 standın kurulacağını ifade etti. İki gün sürecek olan festivalde dolu dolu bir program olduğuna değinen Şemi, festivalde halk dansları, konserler ve çeşitli gösterilerin yer alacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.