EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ Kıbrıs ve Akdeniz Çalışmaları Merkezi'nden 'Liberal Dünya Düzeni Miti' semineri

UKÜ Kıbrıs ve Akdeniz Çalışmaları Merkezi'nden 'Liberal Dünya Düzeni Miti' semineri

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) bünyesinde yer alan Kıbrıs ve Akdeniz Çalışmaları Merkezi (CYPMED) ile Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından 'Liberal Dünya Düzeni Miti' konulu seminer düzenlendi.

Yayın Tarihi: 08/03/19 18:32
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ Kıbrıs ve Akdeniz Çalışmaları Merkezi'nden 'Liberal Dünya Düzeni Miti' semineri
A- A A+

CYPMED'in konuğu olarak adada bulunanAlman Siyaset BilimciProf. Dr. Carlo Masala tarafından verilen seminerde, "Liberal Dünya Düzeni" hakkında tartışıldı.

Prof. Dr. Masala, "Liberal Dünya Düzeni'nin"İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulduğunu ancakhiçbir zaman küreselbir nitelik taşımadığını aktardı. "Liberal Dünya Düzeni'nin" liberalizmin temel ilkelerine göre çalışmadığınıvurgulayan Masala, "Özellikle ABD'deartan milliyetçilik ve popülizminyanı sıra Çin'in hızlı yükselişi, mevcut düzeni sürdürülemez kılmaktadır"ifadelerini kullandı.

UKÜ öğretimüyeleri yanında çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen seminer, soru cevap bölümüyle son buldu.

Prof. Dr. Carlo Masala Kimdir?

Prof. Dr. Masala, 2007 yılından bu yana,Münih'te bulunan ve Alman Savunma Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Silahlı Kuvvetler Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarakçalışmaktadır. Bundan önce, Roma'da bulunan NATO Savunma Koleji'nde4 yıl boyunca Araştırma Danışmanlığı ve Araştırma Departmanı Yardımcı Direktörlüğü görevlerinde bulunan Profesör Masala, Uluslararası İlişkiler Teorileri, Güvenlik Politikaları, Transatlantik İlişkileri ve Akdeniz'de güvenlik konuları üzerine çalışma yapıyor.

Merkez Direktörü Doç. Dr. Sertaç Sonan, seminere olan katılım ve ilgiden son derece memnun olduğunu söyledi.Sonan, ayrıca, benzer etkinliklerin artırılması yönündeöğrencilerden talep olduğunu ve Üniversite yönetiminin de desteğiyle CYPMED'in bu tür faaliyetlere devam edeceğini sözlerine ekledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.